Το AliExpress της Alibaba, το Μartketplace της Amazon, το App Store της Apple και 16 άλλες εταιρείες τεχνολογίας θα υπόκεινται σε νέους κανόνες διαδικτυακού περιεχομένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Αύγουστο, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της βιομηχανίας της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν.

Οι άλλες 16 εταιρείες είναι η booking.com, το Facebook, οι Χάρτες Google της Alphabet, το Google Play, η αναζήτηση Google, το Google Shopping, το Instagram, το Linkedin, το Pinterest, το Snapchat, το TikTok, το Twitter, η Wikipedia, το YouTube, το Bing της Microsoft και το Zalando.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, όλες οι εταιρίες υποχρεούνται να κάνουν «διαχείριση κινδύνου», να διεξάγουν εξωτερικό και ανεξάρτητο έλεγχο, να μοιράζονται δεδομένα με αρχές και ερευνητές και να υιοθετούν έναν κώδικα συμπεριφοράς.

«Θεωρούμε ότι αυτές οι 19 διαδικτυακές πλατφόρμες και οι μηχανές αναζήτησης έχουν ειδικές ευθύνες για να κάνουν το διαδίκτυο πιο ασφαλές», είπε ο Μπρετόν στους δημοσιογράφους.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι υπάρχουν άλλες 4-5 εταιρείες, χωρίς να τις αναφέρει, που ενδέχεται να παραβιάζουν τους κανονισμούς, με την εν λόγω απόφαση να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Mε πληροφορίες από Reuters