Ήταν να το… ζήσουμε κι αυτό με την Αναγέννηση! Μπορεί οι περισσότεροι να θεώρησαν την πρόσφατη δήλωση περί αποχώρησης μια κίνηση που στόχευε στο να ασκηθεί πίεση, αλλά τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ πιο σοβαρά και το επιβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας ενημέρωσε πως μετά το Δευτεριάτικο παιχνίδι με τον Διαγόρα στο Δημοτικό Στάδιο, η διοίκηση θ’ ανακοινώσει επισήμως την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Super League 2!!! Εμφανώς απογοητευμένος από την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τις παλινωδίες στη χρηματοδότηση από το στοίχημα, αλλά και από τα όσα συμβαίνουν γενικά σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Τους πρώτους που ενημέρωσε ο πρόεδρος για τις προθέσεις του ήταν το προπονητικό τιμ και τους παίκτες, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως όχι μόνο δεν θα τους εγκαταλείψει, αλλά θα τους προτείνει να συνεχίσουν όπου κι αν αγωνιστεί την επόμενη μέρα η ομάδα!

Επίσης σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τους οργανωμένους φιλάθλους.
Εδώ και καιρό ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ έχουν ζυγίσει όλα τα δεδομένα, βλέπουν τα αδιέξοδα που διαμορφώνονται στην κατηγορία καθως όσα χρήματα και να επενδυθούν, όσα καλά ρόστερ κι αν σχηματιστούν, η διεκδίκηση της ανόδου στην Α’ Εθνική εξαρτάται από άλλους παράγοντες!

Από κοινού, λοιπόν, αποφάσισαν να κάνουν μια κίνηση που πέρα από το γεγονός ότι θα ταράξει τα νερά στη συγκεκριμένη κατηγορία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο (το να αποχωρεί μια ομάδα που δεν έχει προβλήματα και που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μόνο και μόνο για λόγους διαμαρτυρίας δεν έχει ξαναγίνει!), θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους για τα επόμενα χρόνια!

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Βέβαια, εδώ τίθεται ένα ερώτημα που έχει να κάνει με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν. Αυτομάτως με την αποχώρηση η Αναγέννηση υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική (πιθανότατα με αφαίρεση βαθμών από τη νέα σεζόν και πρόστιμο) κάτι που αναμφίβολα δημιουργεί στεναχώρια στον κόσμο καθώς σηματοδοτεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα.

Ένα κόστος που όμως είναι αποφασισμένένη – όπως δείχνουν τα πράγματα – να αναλάβει η διοίκηση αφού υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στη super league 2 η παραμονή και μόνο εκεί, δεν έχει κανένα νόημα και είναι άκρως επιζήμια.

Η Αναγέννηση θα συνεχίσει να είναι ισχυρή διοικητικά, θα “τρέξει” με πολλή μεγάλη διάθεση το ζήτημα του γηπέδου (το οποίο όπως εισέρχεται όπως γράψαμε προσφάτως στη φάση της δημοπράτησης) και ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα κινηθεί!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Οπως είναι λογικό στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και στους φιλάθλους επικρατεί προβληματισμός με την απόφαση της διοίκησης κυρίως για το γεγονός ότι η ομάδα είναι ψηλά στην βαθμολογική κατάταξη και απομένει ακόμη ένας ολόκληρος γύρος για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Τις αντιδράσεις τους βέβαια θα τις δούμε τις επόμενες ημέρες κι αφού γίνουν οι όποιες συζητήσεις καθώς όπως προαναφέραμε επιθυμία της διοίκησης είναι να παραμείνουν όλοι στο ρόστερ παρότι η ομάδα θα απέχει από τη φετινή χρονιά.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για τη δεύτερη φορά στην ιστορία που η Αναγέννηση αποσύρεται μεσούσης της σεζόν. Ειχε ξανασυμβεί το 2019 όταν από αδυναμία και διαγράφοντας μια τραγική πορεία στη Γ’ Εθνική (τελευταία χωρίς νίκη μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου) είχε αποσυρθεί για να υποβιβαστεί στο τοπικό απ’ όπου και την ανέλαβε η διοίκηση του Παπαδημητρίου!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΡΙΤΗ
Πολλά περισσότερα γι’ αυτή την απόφαση αλλά και το πως προδιαγράφεται το μέλλον του ιστορικού αλλά χιλιοβασανισμένου συλλόγου, θα γνωρίζουμε την Τρίτη το μεσημέρι όπου ο Δημήτρης Παπαδημητρίου πλαισιωμένους και από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Μάλιστα απ’ ο,τι πληροφορούμαστε θα είναι ανοιχτή και στον κόσμο, ενώ θα προσκληθούν επισήμως και φορείς της περιοχής, ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο.