Σήμερα την Παρασκευή στο Κοινοτικό γραφείο του Προδρόμου, η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συν/σμού Προδρόμου με θέματα: 1) Την ενοποίηση Συν/σμού με τον ΑΣ Καρδίτσας «Ν. ΕΝΩΣΗ« και 2) Τη διάλυση Συν/σμού.

Εμείς σεβόμενοι τους αγώνες των πατεράδων και των παππούδων μας, και έχοντας βαθιά ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και στο τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός νέου αγροτικού συνεταιρισμού.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να μείνει η περιουσία του χωριού μας στον τόπο μας και δεύτερο να ενώσουμε δυνάμεις, να αποκτήσουμε δραστηριότητα μέσω συνεταιρισμού, γιατί πλέον όπως διαμορφώνεται η νέα ΚΑΠ, τα ωφέλη για τους συνεταιριζόμενους είναι πολλαπλάσια. Να σημειωθεί ότι διαχρονικά ζητήσαμε από τους διοικούντες την εγγραφή νέων ανθρώπων, προκειμένου να συμβάλλουμε και εμείς έτσι ώστε να διασωθεί ο συνεταιρισμός αλλά δεν μας δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Πλέον ο υπάρχων συνεταιρισμός δεν έχει δραστηριότητα και οδηγήθηκε μοιραία σε αδράνεια.

Εμείς είμαστε ενεργοί νέοι κατά κύριο λόγο νέοι αγρότες που ασχολούμαστε αποκλειστικά με τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, είμαστε η πραγματική αγροτική κοινωνία του χωριού και ζητάμε από τα μέλη του αγροτικού Συνεταιρισμού να μας δώσουν τη δυνατότητα να διαφυλάξουμε τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεταιρισμού και να έχουμε συνέχεια στο αύριο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: Για ποιό λόγο και από ποιούς αποφασίστηκε να δοθεί η περιουσία του χωριού μας δωρεάν στη συγκεκριμένη ένωση εφόσον υπάρχουν γύρω μας αρκετοί αγροτικοί συνεταιρισμοί με πολλαπλάσια δραστηριότητα.

Δεύτερον, γιατί δεν καλεστήκαμε εφόσον υπήρξε ενδιαφέρον από νέα παιδιά και οδηγήθηκε σε διάλυση. Ποιά η σκοπιμότητα και ποιά τα οφέλη για την τοπική κοινωνία του Προδρόμου. Καλούμε λοιπόν σύσσωμη όλη την κοινωνία του Προδρόμου να δώσει το ηχηρό παρόν την Παρασκευή, προκειμένου να γίνει το καλύτερο για τον τόπο μας. (Και όποιοι επιθυμούν εγγραφή τα μέλη του υπό ίδρυση συνεταιρισμού).

Αχιλλέας Αραμπατζής, Νικόλαος Αραμπατζής,
Μαρία Ανδρώνη, Παναγιώτης Γαλούσης,
Φώτης Γαλούσης, Παναγιώτης Κατσιάρας,
Κωνσταντίνος Κουκουλέτσος, Στέφανος Κωστόπουλος,
Παναγιώτης Κωστόπουλος, Αναστάσιος Παλαιοχωρίτης,
Γιώργος Παπαναστασίου, Γιώργος Παλαιοχωρίτης,
Δήμητρα Παπαναστασίου, Νικόλαος Μούτος,
Βασίλειος Ροβολής, Θωμάς Χριστάκος, Μαρία Χριστάκου