Ασθενές βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της νότιας Ιταλίας θα κινηθεί γρήγορα προς τις Κυκλάδες. Μεταφέρει αρκετά ποσά αστάθειας που θα δώσουν τις πρώτες πρωινές έως και μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως. Για τη Θεσσαλία αναμένουμε κάποια φαινόμενα κυρίως στα δυτικά(Τρίκαλα, Καρδίτσα) σύμφωνα με το Λαρισαίο μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν την Πέμπτη 07/04, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής κατά της διάρκεια της Πέμπτης 07/04.

Γρήγορο πέρασμα βροχής και καταιγίδας στη Δυτική Θεσσαλία την Πέμπτη

Όπως βλέπετε και στους αποκλειστικούς χάρτeς του weathergroup.gr επικινδυνότητας 1 έως 3 για όλη τη χώρα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σε τμήματα της Ηπείρου και ορεινών τμημάτων της δυτικής Στερεάς της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Πελοποννήσου όπου θα σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 10 χιλιοστά βροχής (επίπεδο κινδύνου 2).

Ασθενείς τοπικές βροχές όπως βλέπετε στο επίπεδο 1 θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας αλλά και νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου μικρής έντασης όμως και διάρκειας έως 2 χιλιοστά το πολύ.

Τέλος υπάρχουν και κάποιες λίγες περιοχές που καλύπτουν τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και πιθανόν της Κέρκυρας που θα σημειωθούν και πάνω από 25 χιλιοστά βροχόπτωσης.

Γρήγορο πέρασμα βροχής και καταιγίδας στη Δυτική Θεσσαλία την Πέμπτη