Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (όπως και τα υπόλοιπα που ολοκληρώθηκαν ή θα ολοκληρωθούν προσεχώς), συνεχίζεται χωρίς σαφή ορίζοντα για το τι θα γίνει τη νέα αγωνιστική σεζόν και πως θα είναι διαμορφωμένες οι εθνικές κατηγορίες!

Δεν είναι βέβαια κάτι καινούργιο αυτό που ζούμε, αλλά συνήθης πρακτική των “μεγάλων εγκεφάλων” του ελληνικού ποδοσφαίρου! Δεν υπάρχει καμία σειρά, καμία συνέπεια και ουδείς γνωρίζει πότε ξημερώνει… αναδιάρθρωση!
Η μαγική λέξη άλλωστε είναι αυτή που… “λύνει” όλα τα προβλήματα!

Από την αρχή της περίεργης χρονιάς που ζούμε, ακούμε για πιθανότητα αναδιάρθρωσης και συγχώνευσης της super league 2 με τη football league, πράγμα απολύτως λογικό αυτή τη φορά μετά το έκτρωμα που δρομολόγησε ο προηγούμενος υφυπουργός Αθλητισμού!

Λογικό γιατί έχει αποδειχθεί κωμωδία σκέτη στην πράξη το να διατηρούνται τρείς επαγγελματικές κατηγορίες και μια εθνική!

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν η Αναγέννηση κατορθώσει να κατακτήσει την άνοδο μπορεί να βρεθεί εκεί απ’ όπου την είχαν καταποντίσει πριν τρία χρόνια, δηλαδή στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία!

Ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς πρόσφατα είχαμε και δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου και προέδρου του ΝΠΣ Αχιλλέα Μπέου που προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση σε καμία κατηγορία!

Δεν γνωρίζουμε αν θα επιβεβαιωθεί ο Αχιλλέας Μπέος, ούτε βεβαίως τι ξημερώνει. Αυτά αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη ανάλογα με τα συμφέροντα και τους συσχετισμούς που αναπτύσσονται κι όχι βεβαίως με τον προγραμματισμό για μια αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως και να χει όμως το να βγει κατηγορία η Αναγέννηση ακόμη κι αν δεν θα γίνει αναδιάρθρωση θα είναι καθοριστικής σημασίας διότι αν συμβεί το αντίθεταο και μείνουν τέσσερις οι κατηγορίες, θα παραμείνει στη Δ’ Εθνική.

Θυμίζουμε ότι μπορεί να βαφτίστηκαν με διάφορα ονόματα οι τέσσερις κατηγορίες, αλλά κατ’ ουσία αυτή που αγωνίζεται τώρα η ομάδα μας, είναι η τέταρτη κι όχι η Γ’ Εθνική όπως την αποκαλούν.

Οι “κιτρινόμαυροι”, λοιπόν, θα πρέπει να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο στόχο τους αντιμετωπίζοντας ένα ένα τα παιχνίδια, μέχρι να πετυχουν αυτό που θέλουν.
Το τι θα γίνει μετά στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης θα πρέπει να το δουν αφού θα έχουν ολοκληρώσει τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο…