Ανακοίνωση εξέδωσε η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα” για τη στάση του Δημάρχου Μουζακίου σχετικά με τα αιολικά πάρκα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Με αιφνιδιαστικό τρόπο ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου εισήγαγε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αίτημα της εταιρίας που ενδιαφέρεται για την κατασκευή του αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Αέρας – Αφεντικό». Το αίτημα αφορούσε θετική γνωμοδότηση του Δήμου σε διαπλάτυνση του δρόμου Μουζάκι – Δρακότρυπα και Οξυά, για να μεταφερθούν πτερύγια ανεμογεννητριών από φορτηγά μήκους 80 και 90 μέτρων, και το οποίο εγκρίθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους, πλην των κκ. Λάμπρου Γιώτη και Γιώργου Καραβίδα, που καταψήφισαν.

Σε ερώτηση της μειοψηφίας, γιατί το θέμα ήλθε προς συζήτηση με τόσο αιφνιδιαστικό τρόπο και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται καν στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Στάθης απάντησε πως… ξέχασε!!! Από κει και πέρα, ο Δήμαρχος εξήρε το… κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας, η οποία έταξε ανταποδοτικά έργα, όπως… κιόσκια και πέργκολες, χαλικόστρωση δρόμων και στάσεις λεωφορείων!!! Δηλαδή χάντρες και καθρεφτάκια!!!

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ερήμην της κοινωνίας και των μαζικών αντιδράσεων, που καταγράφονται πλέον σε όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι της τοπικής εξουσίας διευκολύνουν τα σχέδια εταιριών, που με σκοπό το κέρδος σχεδιάζουν την τσιμεντοποίηση και λεηλασία του ορεινού όγκου της χώρας και της περιοχής μας, δίχως έστω μια επίφαση νομιμότητας (την οποία επικαλούνται συνεχώς!), καταστρατηγώντας ακόμη και κανονισμούς συνεδριάσεων των Δημοτικών οργάνων!!!

Για άλλη μια φορά παρατηρούμε την ασυνέπεια λόγων και έργων, διότι θυμίζουμε ότι ο εν λόγω Δήμαρχος συνυπέγραψε την κοινή διακήρυξη με τους Δημάρχους Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας και Αγράφων, με την οποία τασσόταν ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή των Αγράφων και Αργιθέας.

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί αυτή η «κυβίστηση» (και ενδεχομένως άλλες που θ’ ακολουθήσουν προσεχώς), διότι απλούστατα έχουμε βιώσει ακόμη χειρότερες καταστάσεις, όπως τα αισχρά που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοπρασίας του Δήμου Καρδίτσας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή δυνάμεων καταστολής, που προχώρησαν σε βιαιοπραγίες και σε στοχοποίηση πολιτών…

Καμία εντύπωση, επίσης, δεν προκαλεί η… μετεκλογική «ησυχία» τοπικών παραγόντων (δημάρχων, περιφερειαρχών, βουλευτών κ.λπ.) για το ζήτημα…

Είναι κάτι περισσότερο από φανερό πως τα σχέδια του ξεπουλήματος της δημόσιας γης, της καταστροφής και τσιμεντοποίησης του περιβάλλοντος και της λεηλασίας ιστορικών περιοχών είναι σε πλήρη εξέλιξη με έναν και μόνο σκοπό: το κέρδος των μεγαλοεργολάβων και όσων σπεύδουν να τους εξυπηρετήσουν ξεπουλώντας γη που δεν τους ανήκει!

Σε πλήρη εξέλιξη, όμως, είναι και ο αγώνας της κοινωνίας και των ελεύθερων ανθρώπων, που όλο απλώνει και δυναμώνει… Απέναντι στη λαίλαπα που την βαφτίζουν «πράσινη ανάπτυξη» και την επιχειρούν, δίχως να κρατούν έστω τα προσχήματα μιας διαβούλευσης, ορθώνουν πλέον ανάστημα και αντιτάσσονται όλο και περισσότεροι ενημερωμένοι ελεύθεροι άνθρωποι.

Η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και τα αιολικά στα Άγραφα» καλεί σε εγρήγορση και συμμετοχή όλο τον κόσμο και συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της.

Η κοινωνία θα αναστείλει τα σχέδια για τη μετατροπή ελεύθερης, ιστορικής και απάτητης γης σε σκουπιδότοπο.

H ιστορία πήρε θέση, γράφει…»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ