Στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Βάδην που έγινε στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας την περασμένη Κυριακή, συμμετείχαν και τα άλλα δύο δικά μας παιδιά του βάδην που είναι, επίσης, στο «τοπ» του αθλήματος στη χώρα μας και ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου!
Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και την Πένυ Τσινοπούλου που συμμετείχαν φυσικά στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας!

Η Πένυ έκανε μια πολύ καλή κούρσα στο αγώνισμα των 20χλμ και βελτίωσε το δικό της ρεκόρ τερματίζοντας στην 11η θέση. Από την αρχή ήταν στην πρώτη δεκαπεντάδα και έδειξε ότι βρίσκεται κι αυτή σε πάρα πολύ καλή κατάσταση με σταθερές επιδόσεις στους τελευταίους αγώνες της.

Ο μεγάλος άτυχος της παρέας ήταν αναμφίβολα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που τόσα έχει δώσει στο άθλημα! Συμμετείχε στα 50χλμ, ήταν στο γκρουπ των προπορευόμενων από την αρχή του αγώνα, αλλά στο 20 χιλιόμετρο ενός πραγματικά άκρως επίπονου αγώνα, ένιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα.

Παρότι πονούσε συνέχισε με πείσμα, αλλά τελικά κι ενώ βρισκόταν στην 16η θέση, κατορθώνοντας να βαδίσει μέχρι το 28ο χιλιόμετρο της κούρσας σταμάτησε γιατί δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει άλλο. Παρά την ατυχία του, εκπροσώπησε για άλλη μια φορά με μεγάλη μαχητικότητα και διάθεση τα ελληνικά χρώματα και φυσικά την πόλη μας στην οποία έχει δώσει πάμπολλες διακρίσεις…

Μιλάμε άλλωστε για τον κορυφαίο βαδιστή όλων των εποχών στην Ελλάδα…

Μεταλλιοφόροι πάντως γύρισαν και οι δύο καθώς η εθνική μας ομάδα πήρε τη 2η θέση στο ομαδικό και το ασημένιο.