Συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων της Τήνου η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα” και εκφράζει με ανακοίνωσή της την αλληλεγγύη της.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ
Την Τετάρτη 20/5 οι κάτοικοι της Τήνου, που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων, βρέθηκαν αντιμέτωποι για ακόμα μια φορά με τη βία των κατασταλτικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί, για να εμποδίσουν τη διέλευση μηχανημάτων, τα οποία θα πραγματοποιούσαν εργασίες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Μετά το ξύλο, η αστυνομία προσήγαγε 7 κατοίκους στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.
Οι κάτοικοι της Τήνου εδώ και αρκετό καιρό πραγματοποιούν παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, ώστε να καταφέρουν να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών (ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που καταφτάνουν αστυνομικές δυνάμεις στο νησί). Μάλιστα, εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας, επιχειρήθηκε από την εταιρία να ξεκινήσουν εργασίες, έτσι ώστε να αποσοβήσει, όσο περισσότερο γίνεται, τις αντιστάσεις που υπάρχουν. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τον συνολικό κρατικό σχεδιασμό που έχουν υπηρετήσει κι όλες οι κυβερνήσεις, έφερνε προς ψήφιση στη βουλή το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, που δημιουργεί το νομοθετικό πλαίσιο μέσα από το οποίο εντείνεται η λεηλασία και η καταστροφή του περιβάλλοντος και διευκολύνεται η οποιαδήποτε δραστηριότητα των επενδυτών.
Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και στον αγώνα τους ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων. Από την Καρδίτσα και τα Άγραφα μέχρι την Τήνο ο αγώνας μας είναι κοινός απέναντι στα καταστροφικά –για τη φύση και την κοινωνία- σχέδια κράτους και επενδυτών.
Απέναντι στη βία των ΜΑΤ και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις -με τις οποίες κι εμείς οι ίδιοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι- κανένας δεν είναι μόνος. Η αλληλεγγύη και ο μαζικός-μαχητικός αγώνας μπορούν να βάλουν φραγμό τόσο στα σχέδια του κράτους και στις αδηφάγες διαθέσεις των επενδυτών όσο και στις μεθοδεύσεις για την ποινικοποίηση του αγώνα για γη και ελευθερία.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΜΑΖΙΚΟΣ-ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ” ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ