Η οικονομική καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία από τη θεομηνία Daniel, είναι ασύλληπτη και τα νούμερα τρομάζουν.

Όσο άμεση και αν είναι η κρατική αρωγή δεν θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Καρδίτσα που υπέστη δύο καταστροφές σε μια 3ετία, μία με τον Ιανό και μία πρόσφατη με τη φονική πλημμύρα στον κάμπο του Παλαμά.

Η Θεσσαλία θα μαραζώσει αν δεν εκπονηθεί ένα άμεσο σχέδιο ανασυγκρότησης που θα περιλαμβάνει προσέλκυση επενδύσεων, νέα διοικητικές δομές που επιτέλους πρέπει να αποκεντρωθούν, νέες σχολές, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεγάλα έργα όπως φράγματα αντιπλημμυρικά, αρδευτικά- υδροηλεκτρικά που έχουν ξεχαστεί στα σκονισμένα ράφια υπουργείων από τη δεκαετία του ’60 (μελέτη Ελεκτροβάτ).

Πρέπει άμεσα να αλλάξει η φιλοσοφία του Εθνικού Σχεδίου για την ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και να δοθεί προτεραιότητα στα μεγάλα και μεσαία υδροηλεκτρικά έργα και στα φράγματα όπως φράγμα Συκιάς στον Αχελώο, φράγμα Μουζακίου, Πύλης, Νεοχωρίτη, Ληθαίου, Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων, Τιτάνου στον Πηνειό. Τα έργα αυτά και ασφάλεια θα παρέχουν στους πολίτες και ανάπτυξη στον κάμπο και θέσεις απασχόλησης θα δημιουργήσουν.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών