Με δύο φωτογραφίες  που έρχονται από το μακρινό παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣ Καρδίτσας και καλός  φίλος Γιώργος Χριστούλας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρθηκε στην αυριανή ξεχωριστή ημέρα για το μπάσκετ, αλλά και συνολικά για τον αθλητισμό της πόλης μας.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενό του καθώς και τις δύο φωτογραφίες. Τον θρυλικό ΓΣ Καρδίτσας στο παλιό κλειστό με το πλαστικό ταρτάν και τον σημερινό ΑΣ Καρδίτσας που είναι μακριά ένα βήμα απο την απόλυτη καταξίωση και την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας!

Γράφει λοιπόν ο Γιώργος:

«Η αυριανή ημέρα, αποτελεί δικαίωση για το μπάσκετ της Καρδίτσας και για όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που το υπηρέτησαν πιστά, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.
Αθλητές που έδωσαν χωρίς δισταγμό, τα νιάτα και την ψυχή τους στο γήπεδο, είτε αυτό ήταν χωμάτινο στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, είτε πλαστικό στο νέο τότε -παλιό σήμερα- κλειστό τη δεκαετία του ’80, είτε αργότερα στο ξύλινο παρκέ τις δεκαετίες του ’90 και του 2000.

Προπονητές που δούλεψαν σκληρά με αντίξοες συνθήκες όταν το μπάσκετ ήταν άγνωστο στους περισσότερους, όμως ανέδειξαν παίκτες και δημιούργησαν ομάδες. Παράγοντες που πρόσφεραν εθελοντικά χρόνο και χρήμα, από αγάπη για το άθλημα. Σύλλογοι που έφεραν νέα παιδιά στο γήπεδο και σήμερα, κάποιοι δεν υπάρχουν καν.

Διαιτητές και κριτές. Και βέβαια, φίλαθλοι που στήριξαν με θέρμη τις ερασιτεχνικές προσπάθειες, με αλησμόνητες στιγμές τα σχοινιά πίσω από τις πτυσσόμενες μπασκέτες με τα ξύλινα ταμπλό του παλιού κλειστού για να συγκρατηθεί ο κόσμος στα ματς του ΓΣΚ, ή ακόμη και την πιο πρόσφατη εικόνα, μόλις το 2017 με την κοσμοπλημμύρα στον αγώνα με αντίπαλο τον Ερμή Αγιάς για την άνοδο στην Α2 Εθνική.

Για όλους αυτούς που με αγάπη και μεράκι κράτησαν ζωντανή τη φλόγα, η αυριανή ημέρα που η Καρδίτσα -όχι μόνο ο Α.Σ.Καρδίτσας αλλά η Καρδίτσα συνολικά- παίρνει κάτι που ίσως της ανήκε από καιρό, το δίχως άλλο αποτελεί δικαίωση.

Μπορεί τις προηγούμενες δεκαετίες να μην ευνόησαν οι συγκυρίες, μπορεί να έγιναν λάθη, μπορεί ποτέ να μη βρέθηκαν ταυτόχρονα οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση, μπορεί να έλλειπαν το όραμα και οι υψηλοί στόχοι, μπορεί, μπορεί, μπορεί…

Η ουσία είναι, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ένας προς ένας, με την προσφορά τους έγραψαν την ιστορία του μπάσκετ της Καρδίτσας. Την έγραψαν στο ίδιο βιβλίο, στο οποίο αύριο είναι έτοιμη να προστεθεί, η πιο ένδοξη σελίδα του.

Μέχρι την επόμενη…»