Η επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, οι αυξήσεις στους μισθούς η μη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, η κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και η αντιμετώπιση της ακρίβειας βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που συγκάλεσε στο Εργατικό Κέντρο.
Η συγκεκριμένη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου Απ. Ταξιάρχη, του Αντιπροέδρου Στ. Θεολόγη, της Γραμματέα Πην. Μπούτα και του μέλους του Δ.Σ Γ. Σβάρνα, έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίηση που συγκάλεσε σήμερα (1/10) η ΑΔΕΔΥ στη χώρα, καθώς η 1η Οκτώβρη είχε οριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Δράσης. Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί πανθεσσαλική σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα με σκοπό τη διοργάνωση μεγάλης κινητοποιήσης μέσα στον Οκτώβρη.
Στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της ΑΔΕΔΥ, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ν.Τ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ Απόστολος Ταξιάρχης, βρίσκονται οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και η επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, ένα αίτημα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων. Όπως είπε οι πενιχρές αυξήσεις δεν καλύπτουν με τίποτα τις ανάγκες των εργαζομένων.
Ακόμη η ΑΔΕΔΥ θέτει ζήτημα κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και διεκδικεί μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, με τον κ. Ταξιάρχη να υπογραμμίζει το δυσβάστακτο κόστος στέγασης, ενώ σημείωσε ότι ο μισθός τελειώνει πριν ολοκληρωθει ο μήνας.
Η ΑΔΕΔΥ όπως επανέλαβε ο κ. Ταξιάρχης, είναι αντίθετη στην άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο που κατακτήθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα, στις πειθαρχικές διώξεις και σε ρυθμίσεις που εκφοβίζουν όσους αντιδρούν περιορίζοντας τη συνδικαλιστική δράση.
Ακολούθως το λόγο πήρε η κα. Μπούτα η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για «ματωμένα πλεονάσματα» και κάλεσε τους εργαζομένους να μετατρέψουν την αγανάκτηση σε διεκδίκηση και αγώνα με αποφασιστικές κινητοποιήσεις.









