Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ είναι αυτή που εισηγείται  για την δομή που θα έχουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στην περίπτωσή μας για το αν θα κάνει δεκτή την εισήγηση της super league για να παραμείνει η ίδια προκήρυξη σ’ ο,τι αφορά τον υποβιβασμό και την άνοδο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είναι αυτή που λαμβάνει την απόφαση.

Από ποιους όμως αποτελείται αυτή η περιβόητη επιτροπή; Ποιοι είναι οι συσχετισμοί τω 13 μελών και υπερ ποιού;

Εχουμε και λέμε:

2 Μέλη είναι από τον ΠΣΑΠΠ (Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών), 5 από τη super league 1 (δηλαδή οι τέσσερις “μεγάλοι” και ο πρόεδρός της), 1 μόλις μέλος από τη super league 2 (ο πρόεδρός της Λεωνίδας Λεουτσάκος) και 5 από την ΕΠΟ (εκ των οποίων και ο πρόεδρος)!
Δηλαδή η ΕΠΟ μαζί με τον πρόεδρο της super league 2 και τα δύο μέλη από τους ποδοσφαιριστές υπερισχύσουν σε ένα ενδεχόμενο ψηφοφορίες έναντι των 5 μελών της πρώτης κατηγορίας!

Άρα και το “μαχαίρι” και το “καρπούζι” το κρατά η ΕΠΟ μαζί με τους ποδοσφαιριστές για το αν θα αποκατασταθεί η αδικία αυτή.
Πέρσι το Σεπτέμβριο η ΕΠΟ είχε ψηφίσει υπέρ αυτού του εκτρώματος να μην ανεβαίνει απευθείας καμία ομάδα από τη super league 2 και στο τέλος όλοι μαζί σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας έκαναν λόγο για το άδικο του συστήματος που πρέπει να αλλάξει.
Αυτό δηλαδή που ψήφισαν οι ίδιοι και που με απύθμενο θράσος πάνε να το καθιερώσουν ως μόνιμο!

Το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι η πλευρά του Λεβαδειακού μετά την ολοκλήρωση των μπαράζ και της απώλειας της ανόδου από την πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου Βέροια, έκανε λόγο για σύστημα που πρέπει άμεσα να αλλάξει προσφέροντας… παρηγοριά στον ηττημένο των μπαράζ! Μόλις, όμως, συμμετείχε ο Κομπότης στο πρώτο συμβούλιο εκπροσωπώντας πλέον την ομάδα του σε επίπεδο της κορυφαίας κατηγορίας ξέχασε τι έλεγε ένα μήνα πριν και κάνοντας στροφή 180 μοιρών ψήφισε να διατηρηθεί αυτή η προκήρυξη – αίσχος.

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
Μένει να δούμε, λοιπόν, αν οσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος που υπερασπίστηκε την αλλαγή της προκήρυξης για ν’ ανεβαίνουν τουλάχιστον οι δύο πρωταθλητές των ομίλων απευθείας, θα βρούν εφαρμογή επί της πράξεως ή θα είναι μια από τις πολλές… σαπουνόφουσκες που έχουμε δει.

Οσο για τις αντιδράσεις της super league 2, όπως γράφουμε και πιο πάνω είναι ανύπαρκτες.
Επίσης αποτελεί πραγματικό τραγέλαφο η στάση του αθλητικού τύπου! Δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένα σχόλιο με κριτική στάση απέναντι σ’ αυτό το μέτρο που απαξιώνει ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο για το οποίο υποτίθεται κόπτονται!

Δεν θέλουν προφανώς να χαλάσουν τις καρδιές των μεγάλων…

Θ.Κ.