«Θα σας κάνω μια ερώτηση που μου έκανε η κόρη μου όταν άκουσε ότι η Μεταμόρφωση θα μεταφερθεί σε πιο ασφαλές σημείο. Γιατί εμάς μπαμπά θα μας αφήσουν να κινδυνεύουμε και να ζούμε μέσα στις λάσπες»;

Την ερώτηση αυτή έθεσε κάτοικος του Βλοχού απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στην προχθεσινή εκδήλωση που έγινε στη Λάρισα παρουσία των Υπουργών Κ. Χατζηδάκη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τριαντόπουλος διευκρίνισε ότι το θέμα χειρίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι σε συνεργασία με εταιρεία εξετάζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της περιοχής, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση βλέπει θετικά το θέμα της μερικής μετεγκατάστασης που όμως είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν έχει ξαναγίνει. Υπάρχει πολιτική βούληση επισήμανε και πρόσθεσε ότι αν δεν το έβλεπε θετικά η κυβέρνηση θα το είχε απορρίψει εξ αρχής.

Κ.Π.