Η Καρδίτσα τίμησε τον πολιούχο της Αγιο Σεραφείμ (φωτό+βίντεο)

“ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΝ ΓΟΝΟΝ”

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η Καρδίτσα τίμησε τον Πολιούχο της Αγιο Σεραφείμ.

Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί με τη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Η Τίμια Κάρα του Αγίου έφτασε στην Καρδίτσα το απόγευμα του Σαββάτου οπότε και την υποδέχτηκαν με μεγάλες τιμές κλήρος και λαός της περιοχής.

Σήμερα το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Στη συνέχεια εψάλλη πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του κ. Εφραίμ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου, μετά των Ιερέων και Διακόνων.

Ακολούθησε η λιτάνευση της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνας αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού. Από τον Μητροπολιτικό Ναό σχηματίστηκε πομπή στην οποία συμμετείχαν οι φιλαρμονικές Καρδιτσας και Παλαμά, άγημα του στρατού, μικρά κορίτσια ως μυροφόρες, μαθητές, πρόσκοποι, οδηγοί, ο ερυθρός σταυρός, ο Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού, το Σωματείο Διάσωσης του καραγκούνικου Πολιτισμού “Ψηφίδα”, ιερείς και εκατοντάδες Καρδιτσιώτες.

Η πομπή κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου έγινε η δέηση.

Ο κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε όλους όσοι συέβαλαν στον μεγαλοπρεπή εορτασμό του πολιούχου της Καρδιτσας Αγ. Σεραφείμ και ιδιαιτέρως τους αρχιερείς που ταξίδεψαν στην πόλη μας για το σκοπό αυτό.