Η κρίση επηρεάζει και τους... ισχυρούς!

Σε συζητήσεις με Καρδιτσιώτες που διαμένουν στη Γερμανία και έχουν επισκεφθεί το Νομό μας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, μας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον ερχόμενο χειμώνα λόγω της υπάρχουσας ενεργειακής κρίσης.

Όπως ήδη έχουμε ενημερωθεί τελευταία, η Γερμανία που χαρακτηρίζεται και ως «ατμομηχανή» της Ευρώπης θα αντιμετωπίσει προσεχώς τις σοβαρότερες προκλήσεις από το ρωσικό εμπάργκο στη ροή του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, οι Καρδιτσιώτες που εργάζονται στη Γερμανία για μία ποιοτικότερη ζωή, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το ηλεκτρικό ρεύμα για το επόμενο έτος έχει αυξηθεί πάνω από 18% αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν φθάσει 11 φορές υψηλότερα (!) από τα ιστορικά κανονικά επίπεδα. Βέβαια όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, το βιοτικό επίπεδο της Γερμανίας παραμένει σταθερά υψηλό, έχοντας την δυνατότητα οι ίδιοι με αξιοπρεπείς μισθούς και κρατική αρωγή να ξεπερνούν τα έως τώρα ενεργειακά εμπόδια.

Εικόνα αντίθετη με αυτή της Ελλάδας, όπου όποιος αμείβεται λόγου χάρη με το κατώτατο μισθό των 600 ευρώ (!) αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του, όπως η πληρωμή λογαριασμών ενέργειας, ενοίκιο, ανατιμήσεις στα τρόφιμα κ.α.
Δ.Γ.