Την παρέμβαση της δημοτικής αρχής ζήτησαν περίοικοι του αθλητικού πάρκου Καρδίτσας, επισημαίνοντας ότι στο πάρκινγκ επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (στην κατεύθυνση εξόδου από την πόλη) συγκεντρώνονται στην περιοχή τις νυχτερινές ώρες κόσμος νεαρής ηλικίας με αυτοκίνητα με μηχανάκια.

Το θέμα έθεσαν στην «Ώρα του Δημότη», κάνοντας λόγο για ένα χρόνιο πρόβλημα τους θερινούς μήνες, με το σημείο να αποτελεί πηγή θορύβου και φασαρίας που τους κρατά ξάγρυπνους και ζητούν από από τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει στον περιορισμό- κλείσιμο του χώρου του πάρκινγκ καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, από 1η Απριλίου έως τέλος Σεπτεμβρίου, η έστω τις νυχτερινές ώρες.
Επί του θέματος απάντησε η Αντιδήμαρχος κ. Όλγα Μακρή, η οποία παραδέχθηκε το μέγεθος του προβλήματος, ωστόσο ανέφερε ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος. Σημείωσε ωστόσο ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι η Αστ. Διεύθυνση έχει γνώση του θέματος.
Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε οι έχει ενημερωθεί η αστυνομική διεύθυνση και έχει υποσχεθεί να αυξήσει τους ελέγχους ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι το κλείσιμο του πάρκινγκ δεν βοηθάει ως πρακτική διότι το πρόστιμο στην περίπτωση αυτή είναι μόλις 20 ευρώ, ενώ όταν η ΕΛΑΣ κάνει ελέγχους γίνεται κατάσχεση στα μηχανάκια και οι οδηγοί οδηγούνται στο αυτόφωρο. «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως πρέπει να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και η αστυνομική διεύθυνση να ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους όπως έχει υποσχεθεί. Ας περιμένουμε δύο εβδομάδες να δούμε πως θα πάει η κατάσταση» είπε μεταξύ άλλων.