Είναι ο αθλητής που ξεκίνησε πρώτος απ’ όλους τη… μοναχική πορεία στο βάδην και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φθάσει στην κορυφή της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα να διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με συνεχείς συμμετοχές στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) να να φθάνει σε χρυσά μετάλλια στα βαλκανικά πρωταθλήματα και πέραν όλων των άλλων να δίνει και το κίνητρο στα υπόλοιπα παιδιά ν’ ασχοληθούν με το βάδην.

Και πράγματι απ’ ο,τι διαπιστώνουμε και στις μέρες μας με τον προπονητή Θανάση Δεληγιάννη που τους ανακάλυψε όλους (και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη) να δημιουργεί… σχολή καθώς έρχονται με ταχύτητα οι πρωταθλητές του “αύριο”!

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ. Τον Καρδιτσιώτη πολυνίκη καλύτερο Ελληνα βαδιστή, κάτοχο εδώ και χρόνια του πανελλήνιου ρεκόρ και μόνιμου εκπροσώπου της χώρας στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Το γεγονός ότι κατέκτησε πρόσφατα τον 11ο συνεχόμενο τίτλο του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα περιγράφει εν πολλοίς την αθλητική του εμβέλεια.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΟΡΕΓΚΟΝ
Αύριο το απόγευμα (ώρα Ελλάδος 4.15 μ.μ.) ο Αλέξανδρος θα δώσει τη δική του μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορεγκον.
Συμμετέχει στον τελικό των 35χλμ βάδην ανδρών που θα γίνει στο Γιουτζίν και θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μέσα σε μια απαιτητική διοργάνωση και απέναντι σε τεράστιας εμβέλειας αθλητές που έχουν ασφαλώς πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη και ανθρώπους δίπλα τους. Παρόλα αυτά ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής θα κάνει την προσπάθειά του και ευχόμαστε από καρδιάς να καταφέρει αυτό που ο ίδιος έχει βάλει ως στόχο.

Για εμάς τόσο αυτός, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που κάνουν απίστευτες υπερβάσεις από την πόλη μας είναι πρωταθλητές μόνιμοι κατακτώντας την εκτίμηση και τον σεβασμό μας.
Ο Παπαμιχαήλ να θυμίσουμε πως προετοιμάστηκε κι αυτός σκληρά τόσο για το παγκόσμιο του Ορεγκον, όσο και για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μόναχο τον ερχόμενο μήνα.

ΣΤΙΣ 4.15 μ.μ. Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο αυριανός αγώνας θα καλυφθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 στις 4.15 το απόγευμα (ξημερώματα ώρα Ορεγκον).