Η ποιότητα ζωής περνά μέσα από την... πεζοδρόμηση

Όσο κι αν σας ακούγεται υπερβολικό, η ποιότητα ζωής, το επίπεδό της, εξαρτάται και από την πεζοδρόμηση στις πλατείες των πόλεων, των χωριών, των δρόμων σε κάθε συνοικία ή γειτονιά.

Η προσβασιμότητα, η αξία της μεταφοράς, συνδέονται άμεσα με την υγεία. Εάν η προσβασιμότητα απουσιάζει λοιπόν, και ατυχήματα συμβαίνουν συχνά, αλλά και συμφόρηση σε μη κατάλληλους δρόμους.

Αναφερόμαστε στη σωστή πεζοδρόμηση, διότι ξεκίνησαν οι εργασίες περιμετρικά στο κτίριο της δημοτικής αγοράς Καρδίτσας, κι όσο και αν πρόκειται για περιοχή πολυσύχναστη και με έντονη εμπορική δραστηριότητα και την οργάνωση της λαϊκής αγοράς, δε νοείται οι δημότες να κυκλοφορούν σε μια πλατεία δίχως καμία αναβάθμιση εδώ και κάποιες δεκαετίες.

Καλώς και ξεκίνησαν οι δύο παράλληλες εργολαβίες, καθώς σίγουρα θα φέρουν πιθανόν ένα καλύτερο, μα κυρίως ασφαλέστερο αποτέλεσμα στο περπάτημα των δημοτών.

Και χρησιμοποιούμε τη λέξη «ασφαλές», διότι σε κάθε έργο δεν μας ενδιαφέρει τόσο η ομορφιά του, όσο η λειτουργικότητά του. Γι’ αυτό σε κάθε σπασμένη πλάκα, σε ένα έδαφος «βομβαρδισμένο», πρέπει να σκεφτόμαστε την αρνητική επίδραση όλων αυτών προς τον άνθρωπο όσον αφορά τη σωματική, συναισθηματική και κοινωνική ευμάρειά του.
Δ.Γ.