Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν λύθηκαν ως διά μαγείας, αντίθετα συσσωρεύτηκαν περισσότερα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής που κατέστησε οριακές πολλές καλλιέργειες, ωστόσο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ψήφισαν κατά 47,5% τη ΝΔ, ενώ ανέδειξαν δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ παρά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ΝΔ ψήφισε το 47,5% των αγροτών και κτηνοτρόφων και το 54% (!) των ελευθέρων επαγγελματιών, γεγονός που δείχνει ότι η δήλωση Κατρούγκαλου κόστισε τελικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ έλαβε 13,4% από αγρότες – κτηνοτρόφους – αλιείς και ο ΣΥΡΙΖΑ 13%. Ειδικότερα σε ότι αφορά τη Θεσσαλία οι αγρότες πιθανό να έκριναν ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεγάλο αρδευτικό έργο υποδομής – τη μεταφορά νερού δηλαδή από το φράγμα της Συκιάς στον Αχελώο προς το Θεσσαλικό κάμπο – δεν τους ικανοποιούσε.

Από την πρώτη όμως μέχρι τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μεσολαβεί ένας μήνας, ο οποίος είναι κρίσιμος για τις περισσότερες καλλιέργειες και κατά συνέπεια τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και άρα τις προθέσεις των αγροτών στην επαναληπτική κάλπη.

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα σιτηρά τα οποία εμφανίζουν μυκητίαση δυο τρεις εβδομάδες πριν από τα αλώνια και η ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση δεν θα αποφευχθεί. Οι τιμές των σιτηρών έχουν κατρακυλήσει σε σχέση με πέρυσι από τα 40 λεπτά το κιλό στα αλώνια, στα μόλις 28 μετά βίας φέτος, λίγο πριν το θερισμό.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών