«Η σιωπή είναι συνενοχή...»

Ο χαμός του 20χρονου Ηλία Μπρέλλα στο Μαυρομμάτι, την ώρα διεξαγωγής αγώνα για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο και όπως διαπιστώνουμε είναι η αφορμή για μια σειρά από πρωτοβουλίες από τους ίδιους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Bλέπετε, οι καθ ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων στη χώρα, δεν μπήκαν στον κόπο πέρα από κάποια συλλυπητήρια και ανταλλαγή… επιστολών, να κάνουν κάτι άμεσα! Μάλιστα οι διοργανώσεις την επόμενη Κυριακή συνεχίστηκαν κανονικά σα να μην τρέχει τίποτα!!!

Την προσεχή Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας θα διεξαχθεί μια ανοιχτή συζήτηση ενώ βρίσκεται υπό σύσταση σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών.
Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο – κάλεσμα που μας απέστειλε για λογαριασμό αυτής της πρωτοβουλίας ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος.

Αναφέρει  χαρακτηριστικά ότι η “σιωπή είναι συνενοχή”, στέκεται με κριτική διάθεση στο γεγονός ότι μία μόλις εβδομάδα μετά τον θάνατο του Ηλία, τα πρωταθλήματα συνεχίστηκαν κανονικά χωρίς να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο πέρα από διάφορες αναταλλαγές επιστολών και αποψεων!

Υπ’ αυτές τις συνθήκες όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα, οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε πάνω απ’ όλα να σταθούν ενάντι στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και να αναδείξουν τους υπεύθυνους.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική πρωτοβουλία που ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει όλους όσοι συγκροτούν το ερασιτενχικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Και μιλάμε για εκείνους που του δίνουν ζωή προσφέροντας χρήματα, κόπο, προσωπικό χρόνο, χωρίς κανένα όφελος παρα μόνον τη χαρά της συμμετοχής και την αγάπη για τον αθλητισμό..

«ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ»
Αναλυτικά το κείμενο – κάλεσμα του Αλέξανδρου Γιαννακόπουλου για λογαριασμό της πρωτοβουλίας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Καρδίτσας τονίζει τα εξής:

«Η σιωπή είναι συνενοχή!!!
Μια βδομάδα μετά το τραγικό γεγονός στο γήπεδο του Μαυρομματίου οι εμπλεκόμενοι με το άθλημα αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν πρωτοβουλίες, συνέχισαν κανονικά τα πρωταθλήματα.

Έχουμε ως εξής από πάνω προς τα κάτω:

• Η διοργανώτρια αρχή που ονομάζεται ΕΠΟ, πετάει το μπαλάκι για τους απινιδωτες στους δήμους, αποδεχόμενη ταυτόχρονα την ανικανότητά της να διοργανώνει πρωταθλήματα

• Η ΕΠΣ Καρδίτσας συνεχίζει κανονικά τα πρώταθληματα ενώ οι από πάνω τους, έχουν δηλώσει δημόσια ότι υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων σε γήπεδα χωρίς απινιδωτη

• Τα ΔΣ των συλλόγων αντί να μην αφήσουν τις ομάδες τους να κατέβουν στα γήπεδα προστατεύοντας τους αθλητές τους, έπραξαν σαν να μην συνέβη τίποτα

• Ο σύνδεσμος προπονητών Καρδίτσας επέλεξε κι αυτός τον στρουθοκαμηλισμο
Οι μόνοι που μείναμε είμαστε ΕΜΕΙΣ.

ΕΜΕΙΣ οι ποδοσφαιριστές είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να δώσουμε λύση!
Όλοι εμείς πρέπει να βρεθούμε για να συζητήσουμε και να αναλάβουμε δράση άμεσα.
Όλοι την Πέμπτη 26 Γενάρη στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο ( Ιεζεκιήλ 44).

Αν όχι τώρα πότε;
Αν όχι ΕΜΕΙΣ, ποιοι;»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ