Ο Μπουρούσης, λοιπόν, επικεφαλής στη νέα εποχή του ΑΣΚ και του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ! Μια εξέλιξη αναμενόμενη με όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά που αν τη δούμε σε βάθος χρόνου μας φαίνεται πραγματικά απίστευτη. Αν δηλαδή γυρίσουμε το ρολόι πίσω και πάμε στην εποχή που ο ΑΣΚ ήταν στα τοπικά της ΕΣΚΑΘ. 

Αν κάποιος έλεγε τότε ότι θα έλθει η στιγμή που θα πανηγυρίζει το μπάσκετ της περιοχής άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας θα του έκλειναν… προεδρική σουίτα στον Αλέκο! Να, όμως, που συνέβη. Και μάλιστα όχι με την τροχιά μιας… φωτοβολίδας μέσα από τη συγκυρία, αλλά με προσπάθεια, σχεδιασμό, ασύλληπτες υπερβάσεις, γνώση του αντικειμένου και μεράκι ατέλειωτο. Είναι μακράν η σπουδαιότερη πορεία όλων των εποχών στον αθλητισμό του Νομού!

Εξωγήινη!

Αυτή η διαδρομή έχει ονοματεπώνυμα στον ΑΣΚ. Όλων όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στην προσπάθεια. Διοικηση, προπονητές, αθλητές, κόσμος. Και πρέπει να απονέμουμε τα εύσημα όχι για να τους κολακεύσουμε, αλλά γιατί επιβάλλεται. Την ώρα μάλιστα που πρέπει γιατί όταν περάσουν τα χρόνια και κοιτάζουμε αυτή την πορεία είναι σίγουρο ότι θα μας φαίνεται “εξωγήινη”

Μεγαλειώδες εγχείρημα

Και κάτι άλλο θα πρέπει να συμπληρώσουμε για τον ΑΣΚ. Η επιτυχία αυτής της μεγαλειώδους προσπάθειας δεν ήλθε με έξωθεν βοήθεια. Ούτε με καταστάσεις που παρατηρούμε σε άλλες ομάδες, δηλαδή με σπρωξίματα και διάφορες αλχημείες μεταφοράς ΑΦΜ, ή ανόδους στη θέση άλλων που δεν μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν (Ερμής Αγιάς). Ηλθε με την ενέργεια, τα χρήματα, τη συνεχή προσωπική πλάτη ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ!

Συμπολίτες δηλαδή πήραν το μπάσκετ της περιοχής από τα αζήτητα και την απόλυτη αφάνεια και το έφθασαν στο κορυφαίο επίπεδο της χώρας! Και με την διάθεση που έχουν όλοι αυτοί, συν τον ανυπέρβλητο Γιάννη που μπήκε μπροστά, ποιος ξέρει τι μας περιμένει ακόμη…

Θ.Κ.