Η στασιμότητα στο θέμα Αχελώου ευνοεί τα κόμματα

Η στασιμότητα ευνοεί τα κόμματα όσον αφορά τα ημιτελή έργα του Αχελώου. Παρότι παρατηρούμε μια ατολμία ως προς την απόφαση υπέρ ή κατά της ολοκλήρωσης του Αχελώου, αυτή η αποφυγή των κυβερνήσεων έως σήμερα να μιλούν ξεκάθαρα για αυτό το θέμα, ίσως και να τους γλιτώνει από πολιτικό κόστος.

Αυτή την άποψη διατύπωσε και ο κ. Τάσος Μπαρμπούτης, Μέλος της ΕΔΥΘΕ, πρόσφατα στην εκπομπή «Το Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» στην «Θεσσαλία Τηλεόραση». Άλλωστε, εύρεση επιπλέον νερού δεν υφίσταται δίχως να ληφθεί υπόψιν ο Αχελώος από την κεντρική διακυβέρνηση, επιθυμία κιόλας των περισσότερων τοπικών και περιφερειακών φορέων όλες αυτές τις δεκαετίες.

Ειδάλλως, διαχειριζόμαστε το ήδη υπάρχον νερό που ούτε αρκετό είναι σε ποσότητα, ούτε εξασφαλίζει μια σίγουρη συνέχεια για τις αρδευόμενες καλλιέργειες. Έχει περάσει πολύ σημαντικό διάστημα μετά τις πλημμύρες, και ξεκάθαρες στοχεύσεις της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία δεν υπάρχουν, παρά μόνο στηριζόμαστε σε όσα έχουν προτείνει οι Ολλανδοί στο master plan. Επίσης, η ίδρυση ενός ενιαίου φορέα ιδιωτικού χαρακτήρα που θα διαχειρίζεται τα ύδατα της Θεσσαλίας, μάς προβληματίζει ποια θα είναι η πορεία του ύψιστου κοινωνικού αγαθού.
Δ.Γ.