Η τηλεδιοίκηση στο σημείο ακόμη δεν λειτουργεί...

Ακόμη και μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών, το σύστημα τηλεδιοίκησης στο σημείο εκείνο δεν λειτουργεί.

Βέβαια, όπως πληροφορούμαστε όλο αυτό το διάστημα έως σήμερα, το λεγόμενο ETCS κοστίζει, και μάλιστα πολύ, ενώ οι διαχειρίστριες εταιρείες δεν προχωρούν στην εγκατάσταση του σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πρέπει επιτέλους να επιλέξουμε τη ζωή, έναντι οποιουδήποτε κόστους, να μη θυσιάζουμε την ασφάλειά μας έχοντας ως απάντηση ότι «κοστίζει πολύ». Ένας χρόνος μετά, και αυτή η ασφάλεια απουσιάζει, όπως απουσίαζε όλα αυτά τα χρόνια, και κάτω από τη μύτη μας οι κίνδυνοι μεγεθύνονταν μέχρι που φτάσαμε στο έσχατο σημείο.

Το ίδιο φαινόμενο απουσίας της τηλεδιοίκησης εντοπίζεται και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο όμως που τα τρένα δεν έχουν απαξιωθεί ως μεταφορικό μέσο σε σύγκριση με την Ελλάδα. Παράλληλα, να σημειωθεί, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου ΟΣΕ, κ. Νίκος Τσικαλάκης, ότι εκτίμηση για την εξέλιξη των έργων δε δύναται να γίνει, μιας και μετά τη σφοδρότητα του «Ντάνιελ» ένα σημαντικό κομμάτι 45 χιλιομέτρων από τον Δομοκό μέχρι τη Λάρισα, έχει τελείως καταστραφεί.

Δ.Γ.