Η υπερβατική προσπάθεια, ένα χρόνο μετά…

Τέτοιες ημέρες πέρυσι, λίγο πριν το Πάσχα, η Καρδίτσα πανηγύριζε την ιστορική άνοδο του ΑΣΚ στην πρώτη Εθνική κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, το μεγαλύτερο επίτευγμα αθλητικής ομάδας στην περιοχή.

Ένα χρόνο μετά, ο ΑΣΚ δίνει τον κρισιμότερο αγώνα σε αυτό το μαγικό ταξίδι που έκανε φέτος στην κορυφαία μπασκετική κατηγορία. Σήμερα λοιπόν υποδέχεται τον Ιωνικό στο νέο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» και θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο.

Αναμφίβολα στο κλειστό γήπεδο δεν πρέπει και πιστεύουμε δεν θα πέφτει… καρφίτσα. Η συμβολή του ΑΣΚ (όπως και της ΑΣΑ στο ποδόσφαιρο, αλλά και συνολικότερα του αθλητισμού) είναι τεράστια στην τοπική κοινωνία.

Ανατρέξαμε στο περυσινό ιστορικό πρωτοσέλιδο που στην κορυφή φιλοξενούσε το μεγάλο επίτευγμα της ομάδας, ενώ από κάτω η εφημερίδα παρέθετε στοιχεία, τα οποία έδειχναν πως ο Νομός Καρδίτσας είναι προτελευταίος στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα σε βάθος 20ετίας.

Στοιχεία τα οποία εκτός των άλλων δείχνουν την μεγάλη και υπερβατική προσπάθεια που έκανε η διοίκηση και οι άνθρωποι που έτρεξαν με αγάπη, μεράκι, κόπο και χρήμα την ομάδα φέτος και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τα σημειώνουμε αυτά διότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο, καθώς την ίδια στιγμή άλλοι Νομοί πιο… πλούσιοι απουσιάζουν παντελώς από τον αθλητικό χάρτη της χώρας. Κι όμως η ομάδα του ΑΣΚ προσέφερε φέτος μια σπουδαία εξωστρέφεια στον τόπο, αφού η Καρδίτσα ακούστηκε σε όλη τη χώρα.

Την υπερβατική αυτή για τα δεδομένα του τρόπου προσπάθεια, ο φίλαθλος κόσμος την έχει αγκαλιάσει και θα την στηρίξει με πάθος και σήμερα. Θα πρέπει να συνεχίσει να την στηρίζει και την «επόμενη ημέρα» του σημερινού αγώνα, στο τέλος του οποίου όλοι ελπίζουμε ότι θα μας βρει να πανηγυρίζουμε…
Κ.Π.