Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η εξέταση του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη από τον Αλέξη Κούγια στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της,  Τζωρτζίνας.

Συνεχίζει την επιθετική τακτική εναντίον μαρτύρων ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, από την πρώτη κιόλας ερώτηση που απηύθυνε στον γιατρό της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, Ανδρέα Ηλιάδη, επιχείρησε να κλονίσει την αξιοπιστία του και να αποδείξει πως υπήρξε ιατρική αμέλεια στην περίπτωση της 9χρονης.

Ο μάρτυρας, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, πολλές φορές μάλιστα πριν ολοκληρωθεί καν η διατύπωσή τους, με τις κοφτές ερωταπαντήσεις να προδίδουν την άκρως εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι, αρχικά, ο κ. Κούγιας ρώτησε τον γιατρό αν συνοδεύεται από δικηγόρους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η πρόεδρος του δικαστηρίου και να απαγορεύσει την ερώτηση.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, ρώτησε τον μάρτυρα ειρωνικά εάν έχει πάει σε… ψυχίατρο, με τον κ. Ηλιάδη να του απαντά αρνητικά και τον Αλέξη Κούγια να του προτείνει: «Μήπως πρέπει να το σκεφτείτε;».

Σε αυτό το σημείο, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε – λόγω ωραρίου – τη συνεδρίαση για αύριο, Τετάρτη, και ο κ. Ηλιάδης μονολόγησε με χιούμορ: «Αύριο θα έρθω με τον ψυχίατρό μου!»…