Ημερίδα στη γέφυρα Κοράκου: «Επιταχυντές των εξελίξεων για τα έργα του Αχελώου η κλιματική και ενεργειακή κρίση»

  * Οι επισημάνσεις του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλου * Κ. Αγοραστός: «Εθνικό ζήτημα η διαχείριση των υδάτων * Αμυράς: Τα Άγραφα θα ενταχθούν στα απάτητα βουνά

  Η συνέχιση των έργων του Αχελώου απαιτεί προσεκτικά βήματα, ολιστική και επαρκή μελέτη και κυρίως συντονισμό. Ωστόσο δύο νέες συνθήκες, η κλιματική και ενεργειακή κρίση λειτουργούν ως επιταχυντές των εξελίξεων γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να κινηθούμε γρήγορα και προς τα εμπρός, αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο προς όφελος όλων.

  Στις επισημάνσεις αυτές προχώρησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος από τη γέφυρα του Κοράκου στο Δήμο Αργιθέας, στο πλαίσιο της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.
  Αναλυτικότερα, όπως παρουσιάζει ο Νέος Αγών,  στην ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη Υδάτων της Πίνδου. Υποδομές, Ανάπτυξη, Περιβάλλον» που έγινε παρουσία πλήθους αιρετών από το Ν. Καρδίτσας και τη Θεσσαλία, ο κ. Τριαντόπουλος όντας ένας εκ των κυρίων ομιλητών αναφέρθηκε στο υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας.
  Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η κάλυψη των υδάτινων αναγκών στη Θεσσαλία απαιτεί περίπου
  1.250 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό το χρόνο, ενώ την ίδια ώρα η βιώσιμοι διαθέσιμοι υδατικοί πόροι της Θεσσαλίας εκτιμώνται κοντά στα 850 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό. Με τον όρο βιώσιμοι, διευκρίνισε, εννοείται η κάλυψη και της ανάγκης για την αναπλήρωση του
  υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα για την επαναφορά στα επίπεδα που ήταν πριν μερικές δεκαετίες.

  Αγοραστός
  Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε εθνικό ζήτημα την διαχείριση των υδάτων, που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μαζί με εθνική συνείδηση.
  Παρομοίασε τα ημιτελή έργα του Αχελώου με το κατάστρωμα του Τιτανικού, λέγοντας ότι πρόκειται για έργα 25ετίας που εγκυμονούν κινδύνους στους οποίος έχει αναφερθεί εγκαίρως η Περιφέρεια.
  Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι αν υπήρχε εθνική συνείδηση η χώρα θα είχε ενέργεια πάνω από 800 μεγαβάτ από τα έργα σε Πευκόφυτο, Συκιά και Μεσοχώρα. Πρόσθεσε ότι το έργο της Μεσοχώρας είναι κατά 85% έτοιμο και το 99% των κατοίκων συμφωνεί με την  ολοκλήρωση του, ενώ έκανε λόγο για «δικτατορία των μειοψηφιών»

  Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Αμυράς.
  Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου καλωσορίζοντας τους
  παριστάμενους, ενώ επισήμανε τη σημασία που έχει  για την περιοχή η διοργάνωση μιας ημερίδας αυτού του βεληνεκούς.

  Aμυράς
  Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς σημείωσε πως τα Άγραφα θα ενταχθούν στα «Απάτητα Βουνά». Επισήμανε μάλιστα την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα (η οποία ήταν παρούσα στη σημερινή ημερίδα) σε σχετική συνάντηση που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον πρωθυπουργό.

  Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα