Πραγματοποιείται στην αίθουσα της ΠΕΔ Καρδίτσας την Πέμπτη το βράδυ η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του ΑΣΚ που έχει ιστορική σημασία, καθώς θα αποφασιστεί η ίδρυση της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας (ΚΑΕ) μετά την άνοδο της ομάδας στη basket league.

Όπως μας ενημέρωσαν οι “κυανόλευκοι”, η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την δημιουργία της επαγγελματικής ομάδας που θα πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Basket League της περιόδου 2022-23.

Στη  διαδικασία, θα οριστούν τόσο το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας, όσο και η πενταμελής επιτροπή η οποία θα τρέξει τις διαδικασίες κάλυψης του Μετοχικού Κεφαλαίου.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη δυνατότητα συμμετοχής μόνο των μελών του ιδρυτικού σωματείου, δηλαδή του Α.Σ.Καρδίτσας, ενώ σε δεύτερη φάση θα υπάρχει η δυνατότητα της δημόσιας εγγραφής από το κοινό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Όλη η διαδικασία γίνεται σύμφωνα με τα όσα περιέχονται στον αθλητικό νόμο 2725/1999 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου.

Μετά την ολοκλήρωση της κάλυψης του Μετοχικού Κεφαλαίου, θα ακολουθήσει η τυπική σύσταση της Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας και η ενεργοποίησή της, πάλι σύμφωνα με το ν.2725/1999 προκειμένου να στηθεί η νέα ομάδα η οποία θα μετέχει στη Basket League.

Οι τρεις σημαντικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το επόμενο διάστημα, είναι η ίδρυση και ενεργοποίηση της ΚΑΕ, η υποβολή φακέλου στον ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Basket League και η αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και σχόλια γι’ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” στο φύλλο της Πέμπτης