Κάλεσμα στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση απευθύνουν Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στην κοινή απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς που θα γίνει την Δευτέρα 1η Μαΐου στις 11 το πρωί, απηύθυναν το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε εργατικά σωματεία, συλλόγους και φορείς του Νομού, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο.

Πιο αναλυτικά, οι εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και συνολικότερα φορείς της Καρδίτσας να συμμετάσχουν στη κοινή απεργιακή κινητοποίηση. Νωρίτερα πριν την κεντρική συγκέντρωση, εκπρόσωποι σωματείων, φορέων και συλλόγων θα καταθέσουν στεφάνια περί τις 10 και μισή στο μνημείο στην πλατεία Δικαστηρίων. Επιπλέον, κατά την κεντρική συγκέντρωση και καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, αλλά και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέντευξη τύπου, ο κ. Γεώργιος Καπράνας, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, τόνισε ότι η πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, και όχι αργίας. «Είναι ημέρα όπου οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγου, τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής, είναι ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών