Καντερές: Θα έχουμε βροχές στη Θεσσαλία από την Τρίτη ως την Πέμπτη αλλά όχι επιπέδου Ντάνιελ!

Βροχές θα έχει η Θεσσαλία και κατά τόπους ισχυρές, αλλά όχι τύπου Daniel, διευκρίνισε μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο Kαρδιτσιώτης στην καταγωγή μετεωρολόγος και πρώην διευθυντής της ΕΜΥ Νίκος Καντερές.

Ο κ. Καντερές ανέφερε πως το μόνο στοιχείο που παραπέμπει στην πρόσφατη θεομηνία θα είναι το γεγονός ότι θα σχηματιστεί και πάλι από ένα βόρειο ρεύμα που θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και αυτό θα τροφοδοτήσει βροχοπτώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, οι οποίες αναμένονται κυρίως από την προσεχή Τρίτη. Οι βροχές αυτές ωστόσο διευκρινίζει θα είναι μέσα στα λογικά επίπεδα του φθινοπώρου και δεν πρέπει να ξυπνάμε μνήμες ιδιαίτερα στους πληγέντες που έχουν μια έντονη φόρτιση αυτές τις μέρες, ότι έρχεται κακοκαιρία τύπου Ντάνιελ, την οποία προέβλεψε ο ίδιος αλλά δεν φανταζόταν ότι θα εξελιχτεί σε αυτά τα επίπεδα.

Ανέφερε ακόμη πως με τον ομότιμο καθηγητή Αγρομετεωρολογίας του Παν. Θεσσαλίας Νίκο Δαλέζιο εκπονούν μία μελέτη και έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε η κακοκαιρία Daniel η οποία έδωσε πρωτοφανή ύψη βροχόπτωσης στη Θεσσαλία

Η αλλαγή του καιρού θα διαρκέσει μέχρι την προσεχή Πέμπτη αλλά αυτή θα είναι μέσα στα λογικά πλαίσια του φθινοπώρου..

Φυσικά στις πληγείσες περιοχές όπως για παράδειγμα σε Παλαμά, Φαρκαδόνα και στα παρακάρλια όπου δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει τα νερά της προηγούμενης πλημμύρας θα υπάρξουν κάποια επιπρόσθετα προβλήματα και για αυτό χρειάζεται προσοχή κατέληξε ο κ. Καντερές.