Το ράλι στην ενέργεια πιέζει τη ΔΕΥΑ Καρδίτσας που προσπαθεί να απορροφήσει το σύνολο του πρόσθετου κόστους

Προσπάθεια επένδυσης σε φωτοβολταϊκό πάρκο πίσω από τον Βιολογικό

Για μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στο λειτουργικό κόστος της ΔΕΥΑ Καρδίτσας εξαιτίας του ράλι στην ενέργεια έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Κώστας Παπαλός μιλώντας στο «Νέο Αγώνα».

Σημείωσε ότι οι δραστηριότητες της ΔΕΥΑ είναι ενεργοβόρες και καταβάλλεται προσπάθεια να απορροφήσει το σύνολο του πρόσθετου κόστους ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες. Υπογράμμισε ότι η Πολιτεία μέσω των συναρμόδιων υπουργείων, θα πρέπει να συμβάλλει με μέτρα ενίσχυσης για τις ΔΕΥΑ που αποτελούν κοινωφελείς επιχειρήσεις, όπως πράττει και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Μάλιστα ο κ. Παπαλός ανέφερε ότι η ΔΕΥΑ έχει ζήτησε από το Δήμο Καρδίτσας έναν χώρο πίσω από το βιολογικό, με σκοπό να προχωρήσει σε επένδυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου για την παραγωγή ρεύματος που θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της δημοτικής επιχείρησης. «Είναι μια επένδυση που όταν υλοποιηθεί θα έχουμε απόσβεση σε 3-4 χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά.
Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα συνάντηση Προέδρων και Διευθυντών των ΔΕΥΑ της Θεσσαλίας με σκοπό να αναδειχθεί το ζήτημα του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. το οποίο όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα δεν είναι διαχειρίσιμο και απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα