Προβληματισμός και αβεβαιότητα στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας

ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Η «παγωμένη» αγορά της Καρδίτσας που βιώνει τις επιπτώσεις της ενεργειακής ακρίβειας και των ανατιμήσεων, τα υπέρογκα κόστη που καλούνται να σηκώσουν την ίδια ώρα οι έμποροι, αλλά και η Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απριλίου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Αρχικά, δύο τυχεροί του εορταστικού λαχνού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, παρέλαβαν την ταξιδιωτική επιταγή από την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου.

«Ζούμε το σήμερα δίχως
να γνωρίζουμε το αύριο»

Σε δηλώσεις της στο «ΝΑ», η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, κ. Ρούλα Νιάκα, ανέφερε ότι η καθιερωμένη ετήσια γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά κάτω από μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της ακρίβειας που μαστίζει την τοπική αγορά. «Μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις – οικονομική, υγειονομική και τώρα ενεργειακή – θεωρώ ότι στους μικρομεσαίους εμπόρους δεν υπάρχει χρήμα, ψυχολογία και φυσικά ούτε ρευστότητα. Ζούμε το σήμερα δίχως να γνωρίζουμε το αύριο. Οι τζίροι έχουν μειωθεί δραματικά και τα καταστήματα βρίσκονται σε απόγνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νιάκα.

Αβεβαιότητα για το Πάσχα
Σχετικά με την φετινή περίοδο του Πάσχα, η κ. Νιάκα εμφανίστηκε διστακτική στις προβλέψεις περί βελτίωσης της αγοραστικής κίνησης. Παρότι έμποροι και καταστηματάρχες περιμένουν το Πάσχα, η δυσάρεστη οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των πολιτών δεν αφήνει περιθώρια για ανατροπή του ήδη επιβαρυμένου κλίματος.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα