Καρδίτσα: Παράταση στην περαίωση της επέκτασης των «Οριζόντων», με τον «Ιανό» να έχει αλλάξει το σχεδιασμό για το πλίθινο κτίσμα

    Tη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου επέκτασης του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας.

    Η παράταση ισχύει μέχρι 30 Ιουλίου, μετά από σχετικό αίτημα του αναδόχου, ο οποίος έκανε λόγο για άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την περυσινή περίοδο, που σε συνδυασμό με το πλημμυρικό φαινόμενο του ΙΑΝΟΥ δημιούργησαν προβλήματα στην εξέλιξη του έργου.

    Να θυμίσουμε, όπως είχε αναφέρει πιο αναλυτικά με σχετικό ρεπορτάζ ο Νέος Αγών τον περασμένο Μάρτιο, ότι εξαιτίας του «Ιανού» έχουν προκύψει προβλήματα στο παλαιό κτίριο, τμήμα του οποίου θα αξιοποιούνταν. Το παλιό πλίθινο διώροφο κτίσμα, υπέστη ζημιές από τον «Ιανό» και το πόρισμα του ελέγχου που έγινε από τις αρμόδιες επιτροπές έβαλε «απαγορευτικό» στη διατήρησή του.
    Έτσι, όπως σημειώνει ο εργολάβος στην αίτησή του, καθυστέρησαν οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθότι έπρεπε να κατασκευαστούν κατά τρόπον ώστε στο νέο κτίριο να λειτουργούν αυτόνομα από το παλαιό κτίριο και να μπορούν να συνδεθούν
    με νέο κτίσμα στην θέση του παλαιού