Καρδιτσιώτες Καπνοπαραγωγοί καλούνται να εξοφλήσουν την επιστρεπτέα που έχουν ήδη πληρώσει με συμψηφισμό στα de minimis!

Ανάστατοι είναι Καρδιτσιώτες αγρότες και συγκεκριμένα οι καπνοπαραγωγοί, καθώς καλούνται πλέον να εξοφλήσουν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής, τα οποία όμως έχουν ήδη πληρώσει μέσα από συμψηφισμό που έγινε με τις κορωνοενισχύσεις de minimis.

Αναλυτικότερα, άκρη στο λαβύρινθο της ελληνικής γραφειοκρατίας προσπαθούν να βγάλουν τα τελευταία 24ωρα οι καπνοπαραγωγοί από την περιοχή του Δήμου Σοφάδων. Σε επικοινωνία που είχαν με το «Νέο Αγώνα» εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το νέο πρόβλημα ου προκύψει καθώς πρακτικά καλούνται να πληρώσουν… δυο φορές τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, οι κορωνοενισχύσεις που έλαβαν μέσω de minimis για τα καπνά συμψηφίστηκαν με το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα έπρεπε να επιστρέψουν στο κράτος. Τώρα, με την ανάρτηση των εκκαθαριστών της επιστρεπτέας προκαταβολής, οι Οικονομικές Αρχές τους ζητούν να επιστρέψουν ξανά τα ποσά αυτά. Μάλιστα προσθέτουν ότι ο συμψηφισμός με τα deminimis έγινε για το σύνολο (εφάπαξ) των ποσών της επιστρεπτέας δίχως να δοθεί μια επιπλέον έκπτωση της τάξης του 15% που ισχύει σήμερα.

Οι ίδιοι ζητούν από το κράτος να προχωρήσει άμεσα στη διευθέτηση του θέματος χωρίς να υποστούν επιπλέον ταλαιπωρία και παράλληλα να ισχύσει αναδρομικά η έκπτωση 15% στην επιστρεπτέα για τα ποσά που συμψηφίστηκαν και εξοφλήθηκαν εφάπαξ.