«Κατάσταση συναγερμού» για το άλυτο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας

Απουσία κατάλληλου βηματισμού και αντίληψης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, καθώς και αποσπασματικές κινήσεις καταλογίζουν στην πολιτεία τα μέλη της Ε.ΔΥ.ΘΕ αναφορικά με το ευαίσθητο πρόβλημα των υδατικών πόρων της Θεσσαλίας.

Τα μέλη της Ε.ΔΥ.ΘΕ (Επιτροπή για την Διεκδίκηση επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας) βρέθηκαν χθες στην Καρδίτσα όπου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, έκαναν λόγο για «κατάσταση συναγερμού» όσον αφορά το άλυτο πρόβλημα των υδάτων της Θεσσαλίας, ενώ στάθηκαν στη σημασία ολοκλήρωσης του έργου του Αχελώου. Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Θεοφάνης Γέμτος, ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ανέφερε αρχικά ότι τα υδατικά προβλήματα της Θεσσαλίας είναι κρίσιμα. «Από την μία μεριά, επηρεάζουν τομείς του περιβάλλοντος, από την άλλη αποτελούν τη βάση μίας παραγωγικής γεωργίας που είναι απαραίτητη για την Θεσσαλία. Το πρόβλημα διαχείρισης των νερών και της διατήρησης μίας παραγωγικής γεωργίας είναι εις διπλούν σημαντικό, καθώς μεγάλες ποσότητες τροφίμων μειώνονται από την αγορά. Είναι αναγκαίο να εξετάσουμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα νερά της Θεσσαλίας για να διατηρήσουμε αρδευόμενες καλλιέργειες, οι οποίες παράγουν διπλάσια», σημείωσε ο κ. Γέμτος.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.