Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης τωνΕλληνικών Ταχυδρομείωνπου περιλαμβάνει την διακοπή λειτουργίας δεκάδων Ταχυδρομείων.

Μέχρι ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου τα καταστήματα των ΕΛΤΑ που θαέχουν βάλει λουκέτο θαφτάσουν τα 65, μεταξύτων οποίων φαίνεται πωςσυμπεριλαμβάνεται και τοκατάστημα του Λεονταρίου του Δήμου Σοφάδων.

Περίπου 12 χωριά εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα καιπλέον θα αναγκάζονται ναμεταβούν στους Σοφάδες,για να τακτοποιήσουν τιςυποχρεώσεις τους. Αξίζεινα σημειωθεί πως το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Λεοντάρι είχε μπει στο…στόχαστρο για λουκέτο το2013 , το 2019 και το 2021ωστόσο ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν προςτην κεντρική διοίκηση, κατάφερε και πήρε παράταση «ζωής».

Το πλάνο της κυβέρνησης προβλέπει ότι θα κλείσουν συνολικά το 10% των1.150 σημείων φυσικήςπρόσβασης. Το ζήτημα θεωρείται μείζον για τις δημοτικές αρχές της χώραςδεδομένου ότι συντείνειστην περαιτέρω απομόνωση περιοχών της περιφέρειας, με την ΚεντρικήΈνωση Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ) να ετοιμάζει παρέμβαση.

Θα πρέπει, πάντως, νασημειωθεί ότι στα 1.150σημεία περιλαμβάνονταικαι τα ταχυδρομικά πρακτορεία. Τα καταστήματατων ΕΛΤΑ έφταναν πριντην έναρξη εφαρμογήςτου σχεδίου τα 620.