«Όχι» στη διάταξη που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια λέει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, η οποία το μεσημέρι πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.
Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Ο Πρόεδρος Γιώργος Καραγιάννης  και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ, συναντήθηκε με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Μιχάλη Παπανούσκα, στον οποίο έθεσαν το ζήτημα και τα αιτήματά τους.

Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ, η κυβέρνηση προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

«Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία» υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ.