Κίνηση, αλλά όχι... ανάσταση στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας

Μερική ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας για την κίνηση την Πασχαλινή περίοδο. Ο τζίρος του τελευταίου τετραημέρου, από Μεγάλη Τετάρτη και μετά, εξισορρόπησε την απογοητευτική κίνηση του προηγούμενου διαστήματος.

Η εικόνα που μάς μετέφεραν έμποροι και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της Καρδίτσας είναι ότι οι αγορές που πραγματοποίησε το καταναλωτικό κοινό τις τελευταίες ημέρες έφεραν αύξηση του τζίρου και «έσωσαν» την πασχαλινή περίοδο στην αγορά. Ωστόσο οι τζίροι κινήθηκαν κατά είδος περίπου 20% κάτω ή και χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ στα καταστήματα παιχνιδιών κινήθηκαν κοντά στα περυσινά επίπεδα.

Ο καιρός στάθηκε «σύμμαχος» και έτσι ο κόσμος βγήκε στην αγορά. Όμως η εικόνα της πασχαλινής αγοράς απέχει πολύ από εκείνη που καταγράφονταν τα παλαιότερα χρόνια καθώς το κοινό ήταν αρκετά «κουμπωμένο» οικονομικά. Έμποροι που μίλησαν στην εφημερίδα στάθηκαν στο γεγονός ότι φέτος ήταν αισθητή η απουσία και του αγροτικού κόσμου από την αγορά, μετά το ισχυρό οικονομικό πλήγμα που υπέστησαν τα αγροτικά νοικοκυριά από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα το καταναλωτικό κοινό έσπευσε τις τελευταιες ημέρες α προμηθευτεί τα τελευταία απαραίτητα προϊόντα για το Πασχαλινό τραπέζι. Για ακόμη μια φορά οι Καρδιτσιώτες έδειξαν την προτίμησή τους στον παραδοσιακό κρεοπώλη της γειτονιάς, με τον οποίο έχουν «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης. Το Καρδιτσιώτικο κοινό στήριξε το τοπικό εμπόριο στον βαθμό των οικονομικών του δυνατοτήτων.