Σε κινητοποίηση προχώρησαν χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, οι οποίες όπως τονίζουν απειλούνται με απόλυση καθώς γίνεται προσπάθεια να εκχωρηθεί η καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος σε εργολαβική εταιρεία.

Την κινητοποίηση στήριξαν μεταξύ άλλων η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.), το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικο Κέντρο, η ΕΟΑΣΚ και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας.

Η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας αναφέρει μεταξύ άλλων: «σε λίγες μέρες λήγει η σύμβαση μας, είμαστε πάλι στον αέρα, τριάντα οικογένειες ζούμε στην αβεβαιότητα και στο φόβο. Στις υπηρεσίες του νοσοκομείου σε (καθαριότητα, σίτιση, βοηθοί θαλάμου, τεχνική υπηρεσία, τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικό προσωπικό) εργαζόμαστε πάνω από 150 εργαζόμενοι συμβασιούχοι, κάποιοι από εμάς πολλά έτη με συνεχείς ανανεώσεις. Είμαστε εργαζόμενοι, που δίνουμε εδώ και χρόνια ένα δίκαιο αγώνα, για να έχουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στα Νοσοκομεία, για να μη ζούμε κάθε τρεις και λίγο με το φόβο της απόλυσης, για να μπει τέλος στην “ομηρία”, στην οποία τους έχουν καταδικάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»