Στο στόχαστρο των επιτήδειων «κυνηγών» χαλκού βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες μετασχηματιστές της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με ρεύμα αντλιοστάσιο στην περιοχή της Πτελοπούλας.

Άγνωστοι έσπασαν τις πόρτες από αντλιοστάσιο και έκλεψαν ότι χαλκό υπήρχε σε μετασχηματιστές, ξεγύμνωσαν πίνακες και καλώδια και γενικά προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, που παίρνουν μέρες για να επιδιορθωθούν από τη ΔΕΗ και ιδιώτες ηλεκτρολόγους.

Κι αυτό σε μία κρίσιμη φάση για την αρδευτική περίοδο που οι αγρότες καίγονται να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους, έχοντας ήδη κάνει μεγάλα έξοδα φέτος για να έχουν μία καλή σοδειά. Το φαινόμενο των κλοπών και της καταστροφής από τους «κυνηγούς» μετάλλων συνεχίζεται σε όλο το Νομό και τη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια οι ζημιές που δημιουργούνται να είναι τεράστιες και με μεγάλο οικονομικό κόστος.

Αγρότης της περιοχής εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, επισημαίνοντας την ανάγκη διενέργειας στοχευμένων ελέγχων και στα σημεία προορισμού στα οποία απευθύνονται οι επιτήδειοι για να πουλήσουν τον χαλκό.