Την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς στις 30 Οκτωβρίου, στηρίζει η ΟΤΟΕ, όπως και άλλοι φορείς.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων δίνει μάχη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αντιτάσσεται στη πολιτική συρρίκνωσης της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, που έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση τόσο του δικτύου των καταστημάτων, όσο και των θέσεων εργασίας.

Η διοίκηση της Τράπεζας με άλλοθι τον εκσυγχρονισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία των «καταστημάτων του μέλλοντος» προχωρά σε μια νέα “στοχευμένη εθελούσια έξοδο” 780 συναδέλφων μας στα καταστήματα του Δικτύου.
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών, στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην απογύμνωση του δικτύου από έμπειρο προσωπικό.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στοχοποιεί εργαζόμενους και στελέχη της τράπεζας με στόχο την γρήγορη μείωση του προσωπικού και του αντίστοιχου εργασιακού κόστους, σε μια χρονική στιγμή όπου τα κέρδη της τράπεζας είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Η ΟΤΟΕ δηλώνει αντίθετη με αυτή την πολιτική, στηρίζει τις διεκδικήσεις και καλεί τους εργαζόμενους της τράπεζας να συμμετέχουν στην απεργία.

Ο ενωτικός και συλλογικός αγώνας των εργαζομένων για την προστασία της εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά όλοι οι εργαζόμενοι, αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα».

Λάρισα: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Λάρισα: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Λάρισα: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς (ΦΩΤΟ)