Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε  έπειτα από καταγγελία που έκανε μηχανοδηγός του ΟΣΕ για πλαστογραφία υπηρεσιακού εγγράφου προκειμένου να απαλλαγούν από τυχόν ευθύνες στελέχη του Ο.Σ.Ε, για το θανατηφόρο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 34χρονο οδηγό ΙΧ στην ισόπεδη διάβαση της Κάρλας, όπου φέρεται να μη λειτουργούσαν οι μπάρες.

Η εισαγγελική έρευνα προέκυψε έπειτα από την έρευνα της Τροχαίας . Συγκεκριμένα ο μηχανοδηγός κατήγγειλε  την πλαστογραφία του υπηρεσιακού εγγράφου για το δυστύχημα που είχε λάβει χώρα στις 21 Ιουνίου του 2022 το απόγευμα όταν ο 34χρονος οδηγός.του Ι.Χ. βρήκε τραγικό θάνατο καθώς παρέσυρε το αυτοκίνητο που οδηγούσε αμαξοστοιχία της Hellenic Train που εκτελούσε εκείνη την ώρα το δρομολόγιο Βόλος- Λάρισα, κονιορτοποιώντας το . Η καταγγελία έγινε από το μηχανοδηγό καθώς επιχειρήθηκε να του “φορτώσουν” την υπαιτιότητα για το δυστύχημα, όπως και στον άτυχο οδηγό.

Στη διάβαση που βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, δίπλα από σχολικό συγκρότημα, του 7ου Γυμνασίου και 13ου Λυκείου, στην οδό Κάρλας ο κόσμος περνάει πολύ διστακτικά πλέον. «Παιδιά δουλεύει;» «Μήπως έρχεται τρένο;» είναι τα ερωτήματα που απευθύνουν οι οδηγοί των Ι.Χ. στους πεζούς που κινούνται στον χώρο, με στόχο να πάρουν μια ασφαλή απάντηση πριν περάσουν. Ο θάνατος του 34χρονου σόκαρε τους πάντες τότε στην περιοχή.

Το πρόβλημα της ορατότητας είναι έντονο για τους οδηγούς των οχημάτων που προσπαθούν να περάσουν από τη διάβαση. Κυρίως όμως για όσους κινούνται επί της οδού Κάρλας, καθώς υπάρχει μια μικρή ανηφόρα για να βγούνε στην οδό Καβάφη

Λάρισα: Νόθευσαν έγγραφα για να συγκαλύψουν θανατηφόρο τροχαίο στις ράγες -λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις η υπόθεση

Η πολύμηνη και μεθοδική έρευνα που περιελάμβανε κατασχέσεις εγγράφων και αιφνιδιαστικούς ελέγχους από το τμήμα Τροχαίας Λάρισας, στα σταθμαρχεία της Λάρισας και του Βόλου ήταν εκείνη που προκάλεσε την εισαγγελική έρευνα σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ελευθερίας”.

Την έρευνα διέταξε ο κ. Τζαμαλής και όπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση υπό το πρίσμα της τραγωδίας των Τεμπών κι ενώ βαδίζουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαϊου λαμβάνει μεγάλες και πολιτικές διαστάσεις, καθώς σχετίζεται με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ενώ με πρόσφατα ρεπορτάζ μας έχουμε αναδείξει πως στη γραμμή Βόλου- Λάρισας υπάρχουν περί τις 19 διαβάσεις με προβληματική φύλαξη.

Λάρισα: Νόθευσαν έγγραφα για να συγκαλύψουν θανατηφόρο τροχαίο στις ράγες -λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις η υπόθεση