Σε αναζήτηση κατοικίας βρίσκονται ήδη οι νεοεισαχθέντες φοιτητές στα πανεπιστημιακά τμήματα της Καρδιτσας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων τα τηλέφωνα των μεσιτών δεν εχουν σταματήσει να χτυπούν ενώ αρκετοί εκμεταλλευόμενοι το Σαββατοκύριακο βρίσκονται από χθες στην πόλη.

Μετά τις χαρές για την επιτυχία τους λοιπόν, ξεκινά η αναζήτηση της φοιτητικής στέγης, η οποία φέτος δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού τα ενοίκια έχουν φτάσει στο…Θεό, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Στην Καρδίτσα

Οπως τονίζουν στο “ΝΑ” μεσίτες της περιοχής στην Καρδίτσα υπάρχουν κατοικίες κατάλληλες για φοιτητές όχι όμως πολλές. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και λιγότερες περιφερειακά. Οσον αφορά στις τιμές χαρακτηρίζονται…τσιμπημένες αφού κατά μέσο όρο για ένα δυαράκι από 35 εως 40 τ.μ. σε καλη κατάσταση θα πρέπει να καταβάλλει κανείς ενοίκιο ύψους 350 ευρώ ενώ για ένα studio περίπου 300 ευρώ. Βέβαια υπάρχουν σπίτια που διατίθενται προς 250 ευρώ προφανώς με λιγότερα πλεονεκτήματα όπως και κατοικίες υπερλουξ που το ενοίκιό τους αγγίζει ή και ξεπερνά τα 450 ευρώ.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»