Η σειρά ‘Lord of the Rings’ του Amazon Prime Video είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές των μελλοντικών τηλεοπτικών σεζόν, αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2021 για να δούμε τα πρώτα της επεισόδια.

Ο σκηνοθέτης του πιλότου J.A. Bayona, ο Ισπανός δημιουργός του υπέροχου ‘A Monster Calls’, έχει ήδη μπει στα βαθιά του σύμπαντος του Tolkien. Παρότι το casting βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, τα γυρίσματα του τηλεοπτικού ‘Lord of the Rings’ στη Νέα Ζηλανδία έχουν ήδη ξεκινήσει και ο Bayona μοιράστηκε την πρώτη φωτογραφία τους από το σετ στο Instagram.

«Ο φωτισμός από το σετ μας έκατσε κατά λάθος στην κορυφή ενός δέντρου», γράφει στο caption, «και το έκανε να φαίνεται σαν κάποιο παράξενο σύννεφο από ταινία του Miyazaki».

Αντιλαμβάνομαι ότι θα θέλαμε κάτι παραπάνω από ένα δέντρο, αλλά hey, τα δέντρα στο ‘LotR’ έχουν μεγάλη αξία και ο Tolkien έγραφε εκτεταμένα και παθιασμένα γι’ αυτά.

Σε άλλα μεγάλα νέα από το ‘LotR’, μία νέα συμφωνία έκλεισε για το καστ και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική. Ο Βρετανός Maxim Baldry των ‘Years and Years’ και ‘Doctor Who’ είχε ήδη ακουστεί ως επιλαχών από το περασμένο φθινόπωρο, αλλά για κάποιο λόγο το κλείσιμο του μυστήριου ρόλου του δεν είχε τελειώσει μέχρι λίγες μέρες πριν. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί ο Baldry, ξέρουμε όμως πως θα είναι από τους πιο σημαντικούς.

Άλλα, πιο γνώριμα πρόσωπα που θα δούμε δίπλα του είναι ο Robert Aramayo που είχε υποδυθεί τον νεαρό Ned Stark στο ‘Game of Thrones’ στον ρόλο του καλού Beldor, αλλά και ο ‘Θείος Benjen’ Joseph Mawle που θα παίξει τον βασικό κακό της ιστορίας (ή έστω έναν από αυτούς).

Οι showrunners του τηλεοπτικού ‘Lord of the Rings’ είναι οι J.D. Payne και Patrick McKay. Δύο κολλητοί φίλοι που γράφουν μαζί από το σχολείο, έγραψαν τα πρώτα σενάρια του ‘Star Trek: Beyond’, πρόκειται να γράψουν το ‘Star Trek 4’, και είναι ήδη ανακατεμένοι με πρότζεκτ όπως τα ‘Flash Gordon’, ‘Micronauts’ και ‘Jungle Cruise’ με τον The Rock. Το δίδυμο είναι το ερωτηματικό της σειράς γιατί δεν έχουμε δει προβεβλημένο δείγμα τους προς το παρόν, έχουν όμως ήδη πείσει τρία στούντιο για τις ικανότητές τους και έχουν κλείσει δουλειές για την επόμενη πενταετία.