Την αντίθεση τους στις αλλαγές που προωθεί στα εργασιακά η κυβέρνηση διατράνωσαν το πρωι της Πέμπτης σωματεία, συνδικάτα, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Καρδίτσας, με κινητοποιήσεις και πορείες που πραγματοποιηθήκαν στο πλαίσιο της 24ης πανελλαδικής απεργίας.

Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Καρδίτσας. Αρχικά στις 10 το πρωί στο χώρο της κεντρικής πλατείας έλαβαν χώρα δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, η μία με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ και η δεύτερη από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και το συνδικάτο οικοδόμων.


Στην κινητοποίηση του σωματείου εμποροϋπαλλήλων που ήταν και η μαζικότερη, συμμετείχαν εκπρόσωποι εργαζομένων, των εμπόρων, των αγροτών (ΕΟΑΣΚ), συλλόγων γυναιών, των συνταξιούχων και άλλων φορέων. Μεταξύ άλλων έγινε λόγος για « αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης», το οποίο στην πράξη πρέπει να καταργηθεί και μαζί να αποσυρθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις που ισχύουν σήμερα.

«Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο, οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζικά, συλλογικά !» τόνισε μεταξύ άλλων ο κεντρικός ομιλητής κ. Γιώργος Παπαδόπουλος από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων. Με το πέρας της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια στο χώρο μπροστά από Alpha Bank έγινε η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων φορέων. Στη συγκέντρωση τονίστηκε ότι το «αντεργατικό νομοσχέδιο πλήττει θεμελιώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων» και με πρόσχημα την πανδημία απορρυθμίζεται πλήρως ο εργασιακός τομέας. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας και της ΑΔΕΔΥ κ. Απόστολος Ταξιάρχης σημείωσαν ότι το νομοσχέδιο πλήττει την εργασία και την κοινωνία, ισοπεδώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο μετά από μια σκληρή μνημονιακή και αντεργατική πολιτική. Οι συγκεντρώμενοι στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στα γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών όπου παρέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία ακολούθησε η συγκέντρωση του δικτύου αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργαζομένων απόσωματεία και άλλους φορείς, όπου τονίστηκε πως πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο έκτρωμα, μια κόλαση για τους εργαζομένους», ενώ ακολούθησε πορεία.