Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Δημοτική Κοινότητα των Σοφάδων προκαλεί μερική κατάρρευση του κτιρίου του 2ο Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, με αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να προχωρά στην εκκένωση του χώρου. Μετά το σεισμό εκδηλώνεται φωτιά στο λεβητοστάσιο του σχολείου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχωρούν στην κατάσβεσή της.

Ύστερα από καταμέτρηση των μαθητών από τους δασκάλους διαπιστώνεται ότι τρεις μαθητές αγνοούνται. Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, αλλά και η Πολιτική Προστασία.

Δεν πρόκειται για πραγματικό συμβάν, αλλά για άσκηση ετοιμότητας και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων. Στην άσκηση με κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2023» συμμετείχαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των

Σοφάδων, Καρδίτσας, Παλαμά και Μουζακίου, οι οποίες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό και διάσωση μαθητών, καθώς και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επικεφαλής της άσκησης ετοιμότητας «Σεισίχθων 2023» ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς, ενώ σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο Δήμαρχος Σοφάδων, κ. Αθανάσιος Σκάρλος.

Επιπλέον, στην άσκηση ετοιμότητας συμμετείχαν οι εξής φορείς: το ΕΚΑΒ/ Κέντρο Υγείας Σοφάδων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, η ΕΛ.ΑΣ, ο Ερυθρός Σταυρός, όπως και οι ΕΔΑΘΕΣ και ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα