Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου του Δημήτρη Κ. Αγγελή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου, στο Παυσίλυπο, η παρουσίαση του βιβλίου – ιστορικής μελέτης του συγγραφέα κ. Δημήτρη Κ. Αγγελή, αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ. ε.α., με τίτλο «Γεώργιος Καραϊσκάκης. Έθος και ήθος. Λόγος και αθυροστομία. Μονογραφία» (εκδόσεις «24 γράμματα», Αθήνα 2023) που αφορά το συμπατριώτη μας Καρδιτσιώτη ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της 56ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια (24 – 30 Ιουνίου 2024) και ήταν τόσο έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου που το βιβλίο εξαντλήθηκε αμέσως, ενώ η αίθουσα του Παυσιλύπου αποδείχτηκε μικρή για να «αγκαλιάσει» όλο αυτό το πλήθος που έσπευσε να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του και, στη συνέχεια, να το προμηθευτεί.

Το αξιόλογο αυτό βιβλίο παρουσίασαν, ανέλυσαν και σύστησαν στο κοινό, ο διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Sorbonne) Γαλλίας κ. Αντώνης Α. Αντωνίου, διδάσκων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ο συγγραφέας και ερευνητής ιστορίας κ. Παναγιώτης Νάνος, Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας και ο εκδότης κ. Γιώργος Δαμιανός, των εκδόσεων «24 γράμματα».

Αποσπάσματα κειμένων του βιβλίου διάβασαν, ο συγγραφέας και ποιητής κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Παύλος Βησσαρίου.

Συντόνισε η φιλόλογος κα. Κατερίνα Σταθοπούλου, πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Πρόκειται για βιβλίο που είναι ιστορική μελέτη – διατριβή για το Γεώργιο Καραϊσκάκη και στις 320 σελίδες του παρουσιάζεται η ζωή του ήρωα από τη γέννησή του στο Μαυρομάτι της Καρδίτσας μέχρι το θάνατό του στο Φάληρο.

Στόχος είναι η, απ’ τη γενέτειρα του ήρωα, Καρδίτσα, πανελλήνια περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της προσωπικότητα, του έθους και ήθους, του λόγου και αθυροστομίας και της ιστορικής πορείας του Πανέλληνα αγνού πατριώτη Γεωργίου Καραϊσκάκη, και η περί αυτού ενημέρωση του Καρδιτσιώτικου, και όχι μόνον, κοινού, καθώς και των απανταχού φιλιστόρων.