Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καρδίτσα (φώτο+video)

Με σύμμαχο το ηλιόλουστο καιρό γιορτάστηκαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια στη Καρδίτσα.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στην αναρρυθμιστική λίμνη, όπου πλήθος πιστών παρακολουθούσε τη τελετή αγιασμού των υδάτων. Με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού εννιά θαρραλέοι κολυμβητές, ένας εξ αυτών πιτσιρικάς, βούτηξαν στα κρύα νερά για να τον πιάσουν.

Πιο γρήγορος και τυχερός ήταν ο Παύλος Σιαματάς, ο οποίος αργότερα δέχθηκε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, καθώς και έναν Σταυρό. Ο Παύλος Σιαματάς ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Το «παρών» στη τελετή έδωσαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, οι Βουλευτές κ. Ασημίνα Σκόνδρα, κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Νομού και πλήθος κόσμου.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.