Με Σαρακοστιανά εδέσματα και χαρταετούς οι Καρδιτσιώτες γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας τιμούν και φέτος οι Καρδιτσιώτες.

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση στην τοπική αγορά ήταν αυξημένη, με τους Καρδιτσιώτες να προχωρούν στις αγορές της τελευταίας στιγμής για το σαρακοστιανό τραπέζι, προμηθευόμενοι θαλασσινά και τα απαραίτητα νηστίσιμα εδέσματα.

Η παραδοσιακή λαγάνα έχει, όπως είναι αναμενόμενο, την τιμητική της, με τους φούρνους της πόλης και των χωριών να εργάζονται πυρετωδώς για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση.

Οικογένειες και παρέες έχουν γεμίσει ελεύθερους χώρους και απολαμβάνουν τη φύση, τηρώντας το έθιμο. Σε πολλές κοινότητες του νομού διοργανώνονται παραδοσιακές εκδηλώσεις, όπου κάτοικοι και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν τη δωρεάν πατροπαράδοτη φασολάδα και άλλα σαρακοστιανά.

Εντός του αστικού ιστού, το Αθλητικό Πάρκο και η περιοχή του Παλέρμο συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. Στο Αθλητικό Πάρκο μάλιστα ο Δήμος έχει διοργανώσει παραδοσιακό γλέντι με λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα.

Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, όπου πολλοί Καρδιτσιώτες επέλεξαν να ανηφορίσουν για να συνδυάσουν το γεύμα τους με τη μοναδική θέα του ορεινού όγκου.

Πρωταγωνιστής της ημέρας φυσικά ο χαρταετός, με μικρούς και μεγάλους να επιδίδονται με ενθουσιασμό στο πέταγμά του.