Η Αδαμαντία Χρυσάφη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, μια δυναμική γυναίκα από τη Λήμνο, και οι επιστολές που έστελνε επί 20 συναπτά έτη στον άντρα της που βρισκόταν στην Αίγυπτο, αποτελούν τη βάση του θεατρικού έργου «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη το οποίο θα παρουσιάζεται από τον Δεκέμβριο στο Θεάτρο Οψεις.

Η Δημιουργική Ομάδα του Θεάτρου ΌΨΕΙΣ προετοιμάζει με χαρά την νέα παραγωγή της, την “Αδαμαντία”, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Θανάσης Θεολόγης ενώ την μουσική του έργου θα υπογράψει ο Λουκάς Θάνος Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο. Στο ρόλο της Αδαμαντίας θα είναι η Βασιλική Μακρή.

Πρόκειται για ένα επίκαιρο έργο που βασίζεται στην αληθινή ιστορία μια απλής γυναίκας η οποία όπως επισημαίνει στο σημειωμα του ο συγγραφέας αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άμμο της Αφρικανικής ερήμου την διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και Άνδρας, Μάνα και Πατέρας σε μια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε αλλά δεν τα έζησε.

Από ένα νησί του Αιγαίου, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάϊρο, στην Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Η Ελλάδα μετά τον εμφύλιο. Η Ελλάδα του Καραμανλή, της Δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα. Παράλληλα με την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουμπάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ και στην Κύπρο. Πόλεμος των έξι ημερών, Πολυτεχνείο… Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή μιας γυναίκας που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να μεγαλώσει τα παιδιά της, μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συμβάσεις και συμβιβασμούς.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα του Θεάτρου ΌΨΕΙΣ τόσο για την Κεντρική όσο και για την Παιδική Σκηνη για την νέα σεζόν 2023-2024.