Τον απελευθερωτικό Αγώνα και τους Ηρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 τίμησε η Καρδίτσα με επετειακές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με τη μεγαλειώδη παρέλαση.

Χιλιάδες Καρδιτσιώτες συνέρρευσαν στην οδό Καραϊσκάκη στο κέντρο της πόλης για να καμαρώ-σουν και να χειροκροτήσουν θερμά τη μαθητιώσσα νεολαία.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας και ακολούθησε και ακολούθησε τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων παρήλασαν άψογα επιβεβαιώνοντας την περήφανη καταγωγή τους και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους.

Ακολούθησαν τμήματα πολιτιστικών συλλόγων με τις όμορφες φορεσιές τους, ενώ οδηγοί, πρό- σκοποι, τα μέλη της ραδιολέσχης Καρδίτσας και της Λέσχης 4χ4 έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στη παρέλαση και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Συγκίνηση και περηφάνια σκόρπισαν οι δόκιμοι του Κέντρου Εκπαίδευσης Ρούσσου ενώ οι Καρδιτσιώτες καμάρωσαν αστυνομικούς και πυροσβέστες που παρήλασαν.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Παρασκευή Δραμαλιώτη και παρέστησαν οι βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.